Mnoge od nas imaju potpuno pogrešnu predstavu da je nega kože mnogo efikasnija ako se koristi više različitih preparata ili tretmana. To donekle može imati svoja pozitivna dejstva, ali kao i u svemu ostalom, i u nezi kože treba biti umeren. Zato vam danas dajemo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da pojednostavite svoju beauty rutinu, a da ipak negu kože održite na istom i podjednako efektnom nivou.

Izbegnite jutarnje čišćenje lica

Ukoliko ste pre spavanja potpuno skinuli šminku sa svog lica i pritom koristili dobar tonik za čišćenje, onda nema potrebe da ga ponovo čistite ujutru, već je dovoljno samo da svoje lice operete toplom vodom. Problem kod preteranog čišćenja lica jeste isušivanje kože, zbog čega ona proizvodi mnogo više ulja, a tek tada ćete biti “zarobljeni” procesom ponovnog hidriranja vašeg lica.

nega koze 1 Kako da pojednostaviš svoju svakodnevnu rutinu u nezi kože

Potražite adekvatne višenamenske proizvode

Još jedan odličan način da pojednostavite svoju beauty rutinu jeste da pronađete adekvatne višenamenske proizvode za negu kože. Uvek možete pronaći proizvode koji, recimo, osim što su namenjeni skidanju šminke imaju i zaštitni faktor, kao i mnoge druge, ali je važno da svaki od tih proizvoda birate prema svom tipu kože.

Comments