Koža lica pamti svaki minut proveden na suncu. Da se na jesen ne biste kajali zbog novih bora, fleka i nepravilnosti koje ste zaradili ovog leta, primenite savete koje smo pripremili za vas. Prvi vidljivi tragovi starenja primete se na licu i dekolteu. Da li ste se ikada zapitali koliko ste bora mogli da sprečite, koliko fleka i pega da izbegnete da ste samo malo više pažnje i vremena posvetili licu? Ali nikada nije kasno da se krene u borbu protiv starenja. U samo nekoliko koraka u predstojećem letnjem periodu, vaše lice će ostati zaštićeno.

Higijenski tretman čišćenja lica – obavezno! 

Pre godišnjeg odmora obavezan je higijenski tretman čišćenja lica, da bismo kožu pripremili za što bolji prijem krema sa zaštitnim faktorom. Takođe, da bi izbegli pojavu dubinskih zapaljenskih procesa, potrebno je isprazniti pore koje su napunjene.

Hidrirajte kožu

U letnjem periodu veoma je važno hidrirati kožu čak i ako je masna. Babor OXYGEN Tretman – snaga kiseonika na vašoj koži, odličan je da pripremi kožu za predstojeći boravak na suncu. Ovaj tretman osvežava kožu i dočarava atmosferu planinskih vrhova i glečera. Enkapsulirani kiseonik transportuje se u dublje slojeve kože gde se otpušta postepeno u ćelijama kože kroz proces odložene dostave. Ćelije pune kiseonika stimulišu proces regeneracije u koži, regeneracija ćelija je vidno pojačana. Istovremeno, koža je značajno zaštićena od štetnih uticaja sunca. Takođe, nemojte da prestajete sa korišćenjem hidrantnih krema. Sastojci hidratantne kreme, pre svega voda, pomažu da koža održi vlažnost. Ali nemojte da preterujete sa količinom – dovoljno kreme je onoliko koliko vam stane na vrh prsta.

summer skin care tips derma roller Lepa i zdrava: Nega lica u letnjem periodu

Zaštitna krema u debelom sloju

Ni po koju cenu ne izlažite se suncu ukoliko prethodno na lice niste naneli posebnu kremu za sunčanje, koja sadži najmanje zaštitni faktor 15. Krema koja će zaštiti vašu kožu lica od agresivnih sunčevih zraka trebalo bi da se nanosi u debelim slojevima i to na tri sata.

Krema za sunčanje neće vam pomoći ako se čvarite između 11h i 16h. Takođe ne zaboravite da kremu namažete i kada je tmuran dan.

Posle godišnjeg odmora

Kada se vratite sa godišnjeg odmora, nega kože se nastavlja. Ukoliko je došlo do pojave fleka ili pega najbolje je raditi hemijski piling koji će nam na najbolji način otkloniti površinski sloj kože, pa samim tim i ukloniti posledice štetnog uticaja sunca. Za otklanjanje finih linija i bora kao posledica izlaganja kože lica suncu, preporučujemo mezoterapiju. Mezoterapija je savremena nehirurška metoda unošenja raznovrsnih koktela i aktivnih supstanci u srednji sloj kože ili mezoderm i po tome je i dobila ime. Ovom metodom u mezoderm unosimo vitamine, hijaluronsku kiselinu, kolagen, aminokiseline, sredstva za poboljšavanje cirkulacije i dopremanje aktivnih sastojaka u kožu, koji daju koži glatkoću, elastičnost i mladalački izgled.

Izvor fotografija: dermarolleruk.wordpress.com, blog.skinstore.com

Comments