Lepe i negovane usne jedne žene su imperativ današnjice. Međutim, mnoge žene su sklone da pri svojoj svakodnevnoj nezi kože zaborave ili ignorišu negu usana, ali istina je da je i njima potreban piling isto kao i našoj koži.

Piling je važan da bi se uklonile mrtve ćelije kože koje mogu da učine vaše usne suvim i ispucalim, jer usne nemaju lojne žlezde koje bi lučile ulje za hidrataciju usana.

Usne se tokom dana usled dejstva različitih faktora suše, pucaju, a na površini se formira sloj izumrlih ćelija koje je poželjno ukloniti. Time omogućavate usnama da se regenerišu, i piling im taj proces olakšava, čini ih mekšim i senzualnijim. I naravno, svaki ruž će bolje izgledati na lepo hidriranim i zdravim usnama.

Usne 1 Neka vaše usne budu senzualne uz domaći piling (RECEPT)

Koža na usnama izuzetno je osetljiva na spoljašnje uticaje, a svakome od nas barem jednom godišnje ispucaju usne. Ispucale usne ne samo da estetski nisu lepe, nego i uzrokuju zatezanje i peckanje oko usana, što može biti veoma neprijatno. Većina nas u tom slučaju koristi razne proizvode za hidrataciju usana, ali i prevencija ispucale kože je veoma važna.

Kada je reč o nezi, to jest o prevenciji protiv ispucalih usana, sve što vam treba je samo par kućnih, domaćih sastojaka i piling za usne je gotov. Ključni deo kod pilinga za usne je hidratacija, za šta vam može poslužiti mleko, ulje ili nekakav sličan hidratacijski proizvod, a za uklanjanje mrtvih ćelija sa usana možete upotrebiti kućne začine kao što su so ili šećer.

“Uradi sam” projekti su najlakši i najjednostavniji način da dođete do lepih i negovanih usana tako što ćete pripremiti fantastičan piling za usne, koji je pritom i lak za spremanje i upotrebu.

Slatki piling za usne

Sastojci:

– 1 kašičica belog šećera

– nekoliko kapljica vode

– nekoliko kapljica maslinovog ulja

Stavite šećer na sredinu dlana te dodajte nekoliko kapljica vode. Izmešajte sastojke i lagano ih nanesite na usne, i držite oko 30 sekundi. Nakon toga isperite u toploj vodi. Nakon što ste sve ovo napravili nanesite na usne maslinovo ulje, ili vaš omiljeni balzam za usne.

Šećer Neka vaše usne budu senzualne uz domaći piling (RECEPT)
Comments