Hot topics

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Uf. Tanka je dlaka između gnušanja i požude, da se tako duhovito izrazim. Trendovi se menjaju, pa je demajmunacija danas kompletnija nego ikad, jer čak je i uredan žbunić među nogama vrlo hrabar retro izbor. Ali da krenemo od nogu. Sedamdesetih godina prošlog veka žene su potpuno komotno nosile najlon čarape u boji kože ispod kojih su se nežno uvijali slapovi crne dlake, tako da je čarapa često izgledala kao mrežica za kosu.

01ploca Neki to vole... dlakavo

Vrhunac seksepila u to vreme. Smešno, a?

Ipak, sve je individualno. Do koje mere ćete prihvatiti modne diktate, ili se pobuniti protiv njih i furati svoj fazon, stvar je lične hrabrosti i integriteta. Uzgajati dlake na svim opšteprihvaćeno neprimerenim mestima – pod pazuhom i na nogama, neke devojke prepisuju sebi kao recept protiv promiskuiteta. Kao, nešto paperja će ih sprečiti da rašire noge. Ha! Požuda, mrak i delimično svlačenje premostiće i najdlakavije suzdržavanje. Ako su vaše dlake stvar vašeg stava i izbora (vere u ličnu slobodu i individualnost) onda ćete imati petlje i da ih prikažete – a verovatno ćete imati i partnera kome to ne smeta ili mu se prosto sviđa.

03monique Neki to vole... dlakavo

Višak kilograma? Dlake? Pfffff

Samopouzdanje i arogancija, da ne kažem stav, daju potpun i dovoljan odgovor na pitanje zašto dlake?”. Ako treba da dodamo i logiku, pa, dlake su svilene na dodir, ne grebu i ne bockaju, njihovo održavanje zahteva samo normalno redovno pranje i dezodorisanje. Verujem da ekonomski momenat nije neki razlog, ali zimski period za nama je mnogim ženama koje se nisu nadale da će im uleteti neka šema, uštedeo pare za depilaciju. Ne biste poverovali koliko pamučnih hulahopki, farmerica i helanki krije prirodnu lepotu ovih dana na gradskim ulicama. Gajiti dlake, pa makar i u tajnosti, komotno je i lagodno i doprinosi da se osećate kao da imate neku prljavu seksi tajnu. Neke žene ništa ne kriju:

02mon Neki to vole... dlakavo

Savršene sandale i dlakave noge. Pa, mogla bih da se naviknem

Žene u čijem se životu glatki periodi nisu smenjivali sa dlakavim, uredne su i disciplinovane, čemu su žrtvovale širu percepciju u ovom delikatnom segmentu higijene i kozmetike. Glatka koža je lepa i privlačna, ženska koliko i muška. Uredno podšišano genitalno područje prihvatljiva je zamena za totalnu depilaciju, a i ne boli. Dlake nam je priroda dala, da pokrivaju kožu i štite je. Osim estetske, one ne predstavljaju nikakvu smetnju. Pre pedesetak godina količinom ženske dlakavosti merila se njena vatrenost i seksepil. Baš kao što su dlake na grudima do skoro bile izvor mužjačkog ponosa. U nekim religijama i kulturama međutim, ženske dlake nikad nisu tolerisali. Ali vidite, i obrezivanje je potpuno normalan postupak u nekim religijama i kulturama. Za dostizanje svojih estetskih ideala (ili diktata religije i mode) ljudi se podvrgavaju rizičnim operacijama, trpe bolne procedure “ulepšavanja”, gladuju i iscrpljuju se vežbanjem. Oni malo komotniji i opušteniji, ponekad su depilirani i vitki, a ponekad se zapuste. Oni koji imaju stav, ne zarezuju dva posto ništa osim onoga što sami žele, misle, osećaju. Pa vi vidite. I kad kažem oni, više mislim one.


Aleksina Đorđević, matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice