149574 1637397742132 1452415223 1604337 482551 n 300x292 Neko ko je uvek tuKažu da je podrška  najbitnija u životu – podrška muža, oca, brata, dečka, majke…
To je mala potpora tvojim snovima, verovanje da će tvoja ideja jednog dana da uspe, da nisi sam u ovom ogromnom košmaru od života gde svako uglavnom gleda samo sebe…

Nebrojeno puta sam doživela izdaju ili razočarenje i bila toliko povređena da mi se nekad činilo da moja pluća neće izdržati brzinu otkucaja srca. Međutim, kad mi je bilo najgore i najteže imala sam nekog uz sebe. Nekog kome nisam devojka sa naslovne strane, okarakterisana kao bahata, nepristupačna, čiji je jedini smisao života da bude zgodna i lepa. Mnoge laži u novinama su mi pomerile tlo pod nogama, ali neko je bio tu da vidi svetlo na kraju tunela, istinu kada sam verovala u laži. Moje drugarice.

Kad si u vezi malo se udaljiš od svih, partner pokušava na sve načine da te ima samo za sebe, uništi tvoju povezanost sa svima, nastoji da bude centar tvoga  sveta, uglavnom zbog nesigurnosti i kompleksa (razloga i motiva ima mnogo).

Sve ćemo jednog dana ostariti. Naši brakovi će postati puki potpis na papiru, izbledelo sećanje  na dane sreće na moru, kad smo osećale leptiriće i mislile da će taj osećaj trajati do kraja života, kao i njegova ljubav.

Sve nas čeka gotovo identičan scenario.

Pozvaće i reći da će se zadržati u gradu sa ortacima, na šta ćeš se cinično nasmešiti: “Naravno dušo”, a znaćeš da je u nekom fensi kafiću pored 15 godina mlađe izblajhane plavuše sa mozgom veverice, ali sestro, piletina je piletina! Prevrtaćeš se celu noć u praznom krevetu i gušiti se u suzama.Verovatno ni  majci nećeš moći da kažeš da se bajka pretvara u horor sa lošim scenariom, da je princ ustvari konjina, a ti jedna lakoverna i naivna budala.
Okrenućeš tad dobro poznati  broj telefona. Na vratima će se stvoriti ona, probuđena i raščupana, ali sa dobro poznatim osmehom, najjačim zagrljajem na svetu, i čuvenom rečenicom: “Sve će ovo jednom proći”, i neće joj biti teško da u tri ujutru sluša monologe o nesreći. Neće joj biti teško da u trenutku ustane iz kreveta i vozi preko celog zavejanog grada da bi došla i podelila sa tobom sreću, tugu, bol, sve najbolje ili najgore.

Kad svi odu, kad muž zatraži razvod ne bi li delio postelju sa junakinjom švedske produkcije, kad deca porastu, a mnogi prijatelji i poznanici odavno posmatraju sa neba, ostaje ti samo jedno lice –  najbolje prijateljice!

Negujte i čuvajte vaša prijateljstva. Verujte mi na reč, u životu sve dođe i prođe, ali pravi prijatelj je ono što ostaje.

Kažu da je čovek bogat ako može da nabroji svoje prijatelje na prstima jedne ruke. Ja ne mogu. Mnogi su me izdali, ali i dalje verujem da prava prijateljstva zaista postoje. Oprostila sam mnogima, ali nikad neću sebi ako izneverim one koji su ostali uz mene.


Olja Crnogorac je, ako je verovati novinama, bahata lepotica koja jedino zna da parkira kola nepropisno, izaziva skandale i izgleda dobro. Nepoznati detalji iz biografije: ima pilotsku dozvolu za letenje, utorkom kuva za prijatelje, skuplja maske i kostime i svojm lucidnim i iskrenim viđenjem stvarnosti svakom ume da izmami osmeh na lice.

Comments