Nećemo biti negativni – ovo leto ćemo svakako provesti *negde* i baš zato sa istim entuzijazmom i dalje razmišljamo o svojim sledećim odevnim kombinacijama, ali i makeup look-ovima koje ćemo isprobati. Ovoga puta ćemo se fokusirati na eye makeup budući da ovde ima dosta prostora za eksperimentisanje, a gotovo svaki od predloga koji ti donosimo u nastavku se savršeno slaže sa nude ruževima i sjajevima koje tokom leta nekako najviše volimo. Dakle, pripremi svoje palete, olovke i ajlajnere i isprobaj neku od naših letnjih eye makeup ideja!

Savršeno nesavršeni ajlajner

Smokey eye je jedan od onih look-ova koji najviše volimo i koji zapravo svima dobro stoji, a tokom leta ga nosimo u nešto blažoj i nežnijoj varijanti – svetlijoj za dan, tamnijoj za noć. Budući da ne želimo da preteramo sa količinom senke i jačinom finalnog rezultata, ovoga puta pokušaj da željeni efekat postigneš razmazivanjem olovke za oči (crne, braon, sive, zelene, plave, koje god voliš). Nanesi liniju duž kapka kao i obično, a zatim prstom ili četkicom razmaži boju kako bi dobila diskretan, a svakako upečatljiv smokey look. Dodaj još malo maskare i spremna si!

Mat senka

Mat makeup look je još jedan od trendova devedesetih koji se vratio na velika vrata i iako ga s vremena na vreme obesmisli glowy makeup, on uvek pronađe svoj put nazad do nas. Mnoge devojke upravo leti žele da sve na njihovom licu bude mat, zato je ovo odličan trenutak da isprobaš mat senke kojima možeš da kreiraš svoje uobičajene look-ove, samo bez brige da će se sve razmazati i da neće ličiti ni na šta. U tom slučaju, mat finiš zadrži i na ostatku šminke, kako bi dobila monohromatski look.

Comments