Split je protekle nedelje odisao glamurom, svako je želeo da bude deo druge prestižne dodele modnih nagrada My Global Fashion Awards u prekrasnom dvoru splitskog Perivoja, koji je poslužio kao sjajna kulisa za spektakularno veče.

Kao prave hollywoodske zvezde na crvenom tepihu zasijale su brojne zvanice iz modnog, kulturnog i javnog života Hrvatske ali i regiona i pokazale svoje toalete u “black&white” izdanju, koje su ovo veče učinile još glamuroznijim.

MGF 2019 Perivoj dvor domacin eventa 1 e1560504305592 Nenad Radujević i Jelena Ivanović dobili važna hrvatska modna priznanja u Splitu!

U oskarovskom stilu program su vodili glumac Slavko Sobin i televizijska voditeljka Andrea Andrassy.

Među brojnim modnim zvanicama i dobitnicima ovih prestižnih nagrada našli su se i predstavnici beogradske modne scene. Po prvi put organizatori su želeli da odaju priznanje i ljudima koji svojim radom doprinose razvoju reginalne mode.   

MGF 2019 Perivoj dvor domacin eventa 2 e1560504490920 Nenad Radujević i Jelena Ivanović dobili važna hrvatska modna priznanja u Splitu!

Tako je Outstanding  Achievement Award za 2018. dodeljena Nenadu Radujeviću koji svojim radom doprinosi popularizaciji regionalnih dizajnera i razvoju saradnje regionalnih modnih scena. Naglašeno je i da je kao osnivač Clicka, prve privatne agencije za modu na teritoriji ex Jugoslavije, pokrenuo projekat Belgrade Fashion Week, koji se od 1996. godine  realizije kao prvi projekat takve vrste u celoj istočnoj i jugoistočnoj Evropi. Rezultati koje Beogradska nedelja mode postiže sve su vidljiviji ne samo u našem regionu već i u većim modnim centrima, kao na primer na London Fashion Weeku gde zahvaljujući Nenadu i njegovom timu svake godine naš region predstavi bar po jednog od svojih inovativnih dizajnera na reviji Ones to Watch u okviru Fashion Scout programa.

IMG 20190605 224434 e1560504667423 Nenad Radujević i Jelena Ivanović dobili važna hrvatska modna priznanja u Splitu!

Outstanding Achievement Award dodeljena je i Jeleni Ivanović, kao priznanje popularizaciji modelinga i lansiranje internacionalnih karijera modela iz celog regiona. Devedesetih je kao jugoslovenski model hodala svetskim pistama, bila muza Jean Paul Gaultiera, a nakon uspešne modeling karijere osnovala Model Scouting Office sa sedištem u Beogradu, matičnu agenciju koja danas slavi 10 godina uspeha! Svoje bogato iskustvo prenosi na nova lica iz celog našeg  regiona, izvodi ih na put pouzdanog i vrhunskog svetskog modelinga i priznata je i poštovana u svetskim fashion krugovima.

1. MGF 2019 Jelena i Nenad e1560504744979 Nenad Radujević i Jelena Ivanović dobili važna hrvatska modna priznanja u Splitu!

Nagrada “MGF bloger 2018” dobila je naša svetski poznata blogerka Tamara Kalinić koja sarađuje sa brojnim svetksi poznatim dijanerima i brendovima, ali je i sama lansirala liniju naočara – So Shady.

Još jedna nagrada otišla je u Beograd – nagrada “Up Coming Star 2018” pripala je mladom dizajneru Stefanu Đokoviću koji se ističe originalnim kreacijama i visokom produkcijom.  

Nagrada zaMaster Tailor 2018 otišla je u ruke poznatom Italijanu Luci Morittu koji je član drevnog univerziteta osnovanog 1575. godine u Rimu, i skuplja dragoceno nasleđe i prerađuje ga kroz potragu za lepotom i harmonijom u detaljima.

Cenjeni žiri u sastavu: Nenad Korkut, Neda Makjanić- Kunić, Zvona Vučković, Josip Grabovac, Marco Consoli i Vanja Ljubić, nije imao nimalo lak zadatak od najboljih hrvatskih modnih radnika izabrati one najbolje.

Tako je za “Dizajnera muške odeće” proglašen Tomislav Bahorić, “Dizajner ženske odeće” Arileo, nagradu za “Dizajnera modnih dodataka” osvojila je Splićanka Tamara Bombardelli, za “Modnog fotografa 2018” proglašena je Mare Milin. “Model 2018” je Ana Lea Janžić.

Ove godine dodeljena je i nagrada za “Životno postignuće i doprinos modi”, a statuu je ponela Tihana Harapin Zalepugin žena s velikim iskustvom u modnom svetu od jugoslovenskih vremena do danas, koja je mnoge manekenke vinula u zvezde, radila u direkciji Miss Hrvatske, na organizaciji Eurosonga u Zagrebu, vodila PR za Zagrebačku filharmoniju… Već više od 15 godina uspešno vodi svoju agenciju Talia model.

4. Nenad Tihana Harapin Zalepugin i Jelena Ivanovic e1560504782895 Nenad Radujević i Jelena Ivanović dobili važna hrvatska modna priznanja u Splitu!

Na ovoj glamuroznoj večeri prisustvovale su i brojne VIP osobe iz Hrvatske i regiona – glumica Ana Gruica, pevačica Andrea Šušnjara, Iris Rajčić, Anamarija Asanović, dr Dinko Kaliterna, italijanska novinarka Gili Biegun iz Joys Magazina, a iz Beograda, Goga Grubješić, osnivač Superstar agencije ali ovog puta i u svojstvu konsultanta MGF Awards, fotograf Miša Obradović, scenograf Gordana Brković i mnogi drugi.

“Zadovoljna sam da je sve prošlo onako kako sam i zamislila, drago mi je što su svi veseli i nasmejani bez obzira jesu li ili nisu osvojili nagrade”, rekla je organizatorka i osnivač MGF Awrads Gianna Apostolski.

Dodajmo samo da se zabava nastavila sutradan na velikom MGF Party-u  na Hvaru u Laganini Lounge Baru gde su odabrani gosti mogli uživati u moru, suncu, vrhunskoj hrani, piću i dobroj zabavi.

Comments