Dizajneri odlučuju dobro znane skupocjene tekstilne materijale mijenjati drugim materijalima, a maštu pretvaraju u djelo novinama, raznim omotima, pa čak i limenkama.

slika 230 Neobične haljine osvajaju svet

Visoka moda ili samo marketing?

A japanski dizajnerski dvojac znan kao Daisy Balloons poznat je po osebujnim kreacijama od balona koje su osvojile svijet! Iako je haljina po našem mišljenju nepraktična, u njoj svaka djevojka ostavlja bez daha.

ba4 Neobične haljine osvajaju svet

Djeluju šašavo, ali koštaju od $2,000 do $5,000

I kao šećer na kraju, pogledajte haljinu koja predstavlja popularnu malu crnu haljinu, a koristi modernu tehnologiju i stotinu godina staru filmsku traku. Haljina je vrlo nosiva, a inspiraciju crpi iz starih filmova tvoreći pravu modnu poslasticu tehnologije i umjetnosti. U nju su podstavljene LED lampice koje reagiraju na jačinu svjetlosti u prostoru i tako kontrolirano koriste svoje svjetlo kako bi slike na haljini postale vidljive. Otkačeno, zar ne?

slika 417 Neobične haljine osvajaju svet

Haljina od filmske trake i LED rasvete

Ukoliko želite biti uočene, da sve oči budu uperene upravo u vas i da svi pričaju o vama, haljina neobičnog materijala pravi je izbor. Također, služe kao odlična reklama nekih proizvoda i kao izražavanje vlastitog modnog izričaja. Poznata pjevačica Lejdi Gaga (Lady Gaga), složit ćemo se jednoglasno, najbolja je predstavnica ovakvih komada odjeće.


Matea Kutija je studentica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, izrađuje nakit i crta, voli pisanje, smijeh i pozitivne ljude, najveći je ljubitelj čaja i vječni perfekcionista, a život ne bi mogla zamisliti bez obitelji i prijatelja. Skuplja nepotrebne stvari i stare časopise a iz takta je najbolje izbace klišei, nepravda i naporni ljudi.

Comments