Patike, kao sastavni deo street style mode, već par sezona igraju jednu od glavnih uloga! Jednostavno, postalo je sasvim normalno videti najuticajnije modne blogerke kako ovaj komad obuće koriste ne samo da bi im bilo udobno već i kako bi stilizovale sasvim uobičajenu kombinaciju poput farmerki i bele majice.

Patike, međutim, imaju dugu i fascinantnu istoriju. Za razliku od trendova koji započnu na modnim pistama, a zatim kroz masovnu produkciju stignu do svih nas, patike su savršen primer trenda koji je “prve korake” napravio na ulicama, a zatim postao popularan i rasprostranjen u narodu. Zato i ne čudi što im se svet mode koji diktira trendove ponovo vraća!

Funkcionalne su, udobne, i dolaze sa daškom individualnosti. Na sve to, predstavljaju urbanu kulturu, muzičare, umetnike, buntovnike, pa se samim tim i stilizuju bez prevelike muke.

Ali šta ako želiš da svoj najjednostavniji autfit u kom znaš da izgledaš odlično, poput recimo farmerki i majice ili uske, duge, crne haljine, učiniš malo drugalijim i istaknutijim? Predstavljamo ti – New Balance crvene patike – model 574!

slike 2 2 Neočekivani detalj koji će i najjednostavniji autfit učiniti interesantnim

Comments