Kada su u pitanju sveukupni trendovi, prethodnu deceniju definitivno je obeležio layering. I dok se u oblačenju i dalje pridržavamo ovog stajling trika, kada je reč o nakitu, pravila se menjaju. Vreme je da zaboravimo na beskrajno nanizane tanane ogrlice, mnoštvo prstenja i pirsinga koji krase ušnu školjku. U ovoj deceniji nosimo nakit koji je odvažan, upadljiv i što krupniji, a koji su to komadi must-have otkrij u nasatavku.

Chain ogrlice

Bottega Veneta, Brandon Maxwell i Zimmermann su rekli svoje – ovo je najpoželjniji aksesoar u 2020! I dok već neko vreme unazad volimo i nosimo razne varijante lančića, ove godine treba da napravimo korak napred i odaberemo modele koji su glomazni i nezaboravni. Stilisti i dalje podržavaju više nanizanih chain ogrlica ili narukvica za neobavezni look, ali prednost se ipak daje jednom ali vrednom komadu koji će poneti celokupan stajling. Odvaži se i počni da uživaš u privlačenju pažnje!

Nakit sa dušom

U duhu održivosti, vintage nakit koji smo nasledili od mame, tetke, bake ove sezone ima posebnu vrednost. Ovaj nakit nam znači, poseban je u našem životu, priča određenu priču, a modni znalci su to prepoznali kao plus u ovo doba brze mode i ekspresnog smenjivanja trendova. Nažalost, nemamo svi porodičnu škrinju iz koje možemo da izvučemo novi omiljeni komad, ali na sreću, dizajneri nakita su počeli da kreiraju nakit koji deluje kao da je izašao iz 20. veka. Da li već možeš da zamisliš komad koji će ovog proleća upotpuniti tvoj autfit?

Comments