Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

#musthave: Torbe koje volimo ove sezone

Najbolje bob frizure: Inspiracija za prvu sledeću posetu frizeru!

#trèschic ideje kako da nosiš trenerku ovog proleća

Može li dnevnik zahvalnosti zaista da unapredi tvoje mentalno zdravlje?

Novo na Netflixu: Šta ćemo gledati u aprilu?

12 virtuelnih tura kroz muzeje koje moraš da posetiš

#homeworkout: Top 7 Instagram profila zbog kojih ćeš zavoleti vežbanje kod kuće

Kako da prihvatiš i zavoliš svoje telo

Uređenje enterijera: Trendovi koji će dominirati tokom ove decenije

Bila je lijepa, ljetna večer u obližnoj slastičarnici i mislila sam kako je to, sasvim sigurno, jedan od najljepših trenutaka u mojemu životu. I to ne zato jer sam nosila najljepšu haljinu, već zato što je nasuprot mene sjedio On i gledao me svojim prodornim, svijetlim očima. Gledajući ga, pomislim kako su me oduvijek više privlačili tamniji muškarci. Brže–bolje tiho prekorim samu sebe. O, Bože, zašto nikad ne mogu biti u potpunosti zadovoljna? Istina, ima malo viška u području trbuha. Nije mi to nikad nešto previše smetalo. Neki bi rekli kako je taj višak čak i šarmantan, ali… Također, njegov rječnik nije baš najbolje razvijen (Ne znam se, dragi moj, piše o–dvo–je-no.). I još kad se sjetim kako daljinski upravljač drži u najlonskom omotu… (Opet) brže–bolje tiho prekorim samu sebe i nastavljam uživati u lijepoj, ljetnoj večeri sa svojom, hm, boljom polovicom.

Možda ga, ipak, natjeram u teretanu. Čisto, ono, radi zdravlja. Otkad je zločin željeti zdravog partnera? Ako se jednog dana udam za njega želim da skupa doživimo… Stotu?! Tako je. Želim ga poslati u teretanu isključivo iz tog razloga. Prekidam samu sebe u tim suludim mislima i gledam ga. Zapravo, tako je drag… Mislim da sam zaljubljena.

Zašto mi, žene, uvijek moramo biti nezadovoljne?

Mislim da su žene, zapravo, najgori mogući kritičari. Muškarci bi, sasvim sigurno, prešutjeli mnoge stvari. Ali mi, žene, nikako. Ja ne poznajem niti jednu ženu koja zna kada treba šutjeti.

Svim ženama koje su se ikada pronašle u ovakvoj, nezahvalnoj situaciji poput mene, i onima koje još uvijek traže pravog partnera, iskreno i toplo preporučujem čitanje ovog feljtona. Sretnicama koje su pronašle ono što su tražile poručujem kako, u tom slučaju, mogu mirne duše odustati od druženja s mojim feljtonom i sa mnom.

Srce Neprekidna potraga za savršenstvom

Poklonite ga nekome

Pročitaj i ovaj blog.

Iskustvo (i mama, tata i još pokoja persona) me naučilo kako trebam željeti zdravu ljubavnu vezu, ne savršenu. Savršenstvo ne postoji. Dr sc. David Niven kaže kako bi naša ljubavna veza trebala doprinijeti našemu životu i životu našega partnera. Njegovu tvrdnju možda je najbolje potkrijepiti činjenicom kako se na kraju svakoga dana ipak najbolje naći u naručju partnera i ispričati mu sve protekle događaje. (Sitnica, rekli bismo, ali što kad bi ta sitnica najednom iščezla? Mislim da mi sve ruže ovoga svijeta ne bi bile dovoljan nadomjestak.)

Nije dobro očekivati od partnera da nam svaki trenutak ispunjava srećom. Prava je istina da veza za svakoga predstavlja dosta posla. Od svega, ljubav je nekako najzahtjevniji “multitasking”. Istodobno moramo voljeti partnera zbog njegovih vrlina, ali i zbog mana.

Potraga za savršenstvom nema kraja, stoga, dođite kući, izujte cipelice, legnite kraj svog dragog i ispričajte kako vam je prošao dan na poslu. I uživajte u savršeno–nesavršenoj vezi. A, tko ne vjeruje meni na riječ, možda će vjerovati doktoru Davidu Nivenu: “Tragajte za zadovoljstvom i pronaći ćete ga; tražite li utopiju, možete je tražiti vječno.”

Izvor fotografija: buro247.hr


Ela Vujanić – “La vie est belle.” Jasno, kratko… Prikladno. 

 

Editors choice