Poznati ste u svom okruženu kao neko ko će reći ono što misli i zato vam se obraćaju da im razrešite sve moguće sumnje. Od toga kako im nešto stoji, do toga šta da rade sa momkom za koga sumnjaju da ih vara. Neprestano ste pozvani da o nečemu izričete mišljenje, a kad vas niko ne pozove i reagujete spontano, često se uvrede, pa morate da ublažavate ono što ste rekli i da se pravite kako ste se samo šalili. Ponekad biste rado sve oterali u tri lepe, ali se uvek zaustavite. Osećate se kao da stalno morate da pazite šta pričate, i da nikako niste slobodni da bude to što jeste – neposredni.

Morate stalno da okrećete istinu na šalu

Ili ste već naučili da istinu iznosite unapred umotanu u humor. Tako je najlakše. Daćete sebi oduška i nećete morati da se ujedate za jezik, a svi okolo imaju izgovor da vas ne shvate ozbiljno. Sarkazam vam je način izražavanja, ironija i cinizam oštrica vašeg duha. Totalno naporno za srce, koje samo želi da iskoči iz usta, svaki put kad ih otvorite. Ali, to samo vi znate.

smeh Pet neprijatnih izazova za neposredne osobe

Stalno ste na oprezu da nekog ne uvredite

Nema teže discipline od prinudne diplomatije za nekog kome je najprirodnije da kaže tačno ono što misli. Loše iskustvo vas je naučilo tome. Ima momenata kad se od vas traži tačno mišljenje, a ima i onih kad nikako nije dobro biti ni iskren, a kamoli neposredan. I to je totalni horor, koga niko oko vas nije svestan.

Comments