5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta!

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

1/3

Kao što verovatno nema žene koja nema malu crnu haljinu u nekom obliku, tako vrlo verovatno nema ni jednog ženskog cipelarnika bez barem jednog para crvenih cipela. I ne, ne pričamo isključivo o salonkama na visoku tanku štiklu, već o dubokim čizmama, baletankama, papučama, kratkim čizmama, sandalama, patikama i to u bilo kojoj nijansi crvene. Jer svaki model i svaka nijansa dodaje outfitu onaj specijalan “look at me” touch koji nam prija i volimo.

A crvene cipele zaista jesu broj jedan sinonim za takav efekat i s razlogom imaju dugu tradiciju i istoriju nošenja. Preko bajki, legandarnih pop kulturnih referenci kao što su Dorotine čuvene cipelice koje su je odvele u Oz (sa preko 2300 šljokica ručno prišivenih na crvenu svilu, za potrebe filma) do značajnih istorijskih ličnosti koje su ih nosile kao Luj XIV i papa Benedikt XV, crvene cipele su uvek predstavljale različitost, uzvišenost, dostajnstvenost, posebnost i isticale da se onaj koji ih nosi po nečemu razlikuje od ostalih.

Međutim, čudno je to sa komadima koji tako intenzivno privlače pažnju. Dok s jedne strane čeznemo da ponesemo neki komad koji će biti upečatljiv, i istaći nas u gomili, malo i strepimo od bilo kog fashion egzibicionizma. Bilo da su u pitanju crvene cipele, ili neki ekstravagantniji komad. Slično je kao i sa crvenim karminom ili plavom senkom. Dopada nam se na drugima, ali nismo sigurni kako bismo sami to iskombinovali, i “izneli”. Uz šta, u kojim prilikama, da li ostatak treba da bude miran, ili još razuzdaniji?

Kao i obično savet broj jedan je da sve može dokle god se ti osećaš prijatno u tome, i smatraš da predstavlja sve ono što jesi i iza čega u fashion smislu, stojiš. Međutim, ukoliko je to preširoko definisano postoje određene “formule” koje kako se čini odlično funkcionišu uz crvene cipele.

Editors choice