Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Kompanija Nestlé Adriatic predstavila je inicijativu „Savez za mlade“, koja je pokrenuta  sa ciljem da mobiliše i uključi kompanije koje su spremne da odigraju pozitivnu ulogu u zapošljavanju mladih. Predstavljanju Inicijative prisustvovali su predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalne službe za zapošljavanje, Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu, kompanija partnera, kao i dosadašnji polaznici projekta.

 

Nestle Olivera Medjugorac David Gaal Ansgar Bornemann Nestlé: Inicijativa Savez za mlade uposliće 100.000 mladih širom Evrope

Predstavnici kompanije Nestle, Olivera Međugorac, David Gaal i Ansgar Bornemann

Kompanija Nestlé je krajem 2013. godine pokrenula Inicijativu za zapošljavanje mladih, kojom se obavezala da će do 2016. godine otvoriti 10.000 radnih mesta i 10.000 stručnih obuka u Evropi. Podstaknuta uspehom, kompanija je sa svojim partnerima pokrenula „Savez za mlade“, koja će za osobe mlađe od 30 godina u toku trajanja projekta kreirati 100.000 radnih mesta i pozicija za praksu.

U sklopu Inicijative za zapošljavanje mladih, kompanija Nestlé je do sada otvorila 32 radne pozicije u Srbiji, kako u sedištu kompanije, tako i u svojim fabrikama u Surčinu i Staroj Pazovi, dok je u program praksi i pripravništva do sada uključeno 59 mladih ljudi.

Nestle Predstavljanje inicijative kompanije Nestle Savez za mlade Nestlé: Inicijativa Savez za mlade uposliće 100.000 mladih širom Evrope

Predstavljanje inicijative kompanije Nestle “Savez za mlade”

U toku diskusije koja je usledila nakon predstavljanja Inicijative, Ansgar Bornemann, generalni direktor kompanije Nestlé Adriatic, naglasio je značaj aktivnog delovanja kompanija i uputio poruku mladima u Srbiji i regionu.

„Nacionalne vlade se bore da reše problem zapošljavanja mladih, ali mi smo svesni da je potrebna veća angažovanost kompanija i industrije. Nestlé je društveno odgovorna kompanija i svojim primerom želimo da postignemo „domino efekat“ koji će stvoriti preduslove za povećanje zaposlenosti mladih u Evropi. Želimo da poručimo mladim ljudima na tržištu rada da, uprkos problemima sa kojima se suočavaju, ne smeju da odustaju, da uvek pokušavaju najbolje da iskoristite nove mogućnosti i prilike“, rekao je Bornemann.

Predstavljanju inicijative prisustvovali su i mladi praktikanti uključeni u program, predstavnici partnerskih kompanija Nielsen, Bosis i Milšped, kao i Silvija Radinović, rukovodilac grupe za politike zapošljavanja i praćenje evropske strategije zapošljavanja iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, zatim Dragana Okanović iz Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata i Vesna Fabian, direktorka sektora za posredovanje u zapošljavanju i planiranje karijere iz Nacionalne službe za zapošljavanje. Pored navedenih predstavnika Inicijativu su podržale i kompanije Geneza i Mitsides Point.

Nestle Silvija Radinović rukovodilac grupe za politike zapošljavanja i praćenje evropske strategije zapošljavanja Nestlé: Inicijativa Savez za mlade uposliće 100.000 mladih širom Evrope

Silvija Radinović, rukovodilac grupe za politike zapošljavanja i praćenje evropske strategije zapošljavanja

„Kada se sagledaju svi izazovi trenutne situacije, vrlo smo svi svesni da nezaposlenost mladih ne može biti rešena delovanjem samo jednog aktera i samo jedne sektorske politike, već zahteva učešće svih društvenih struktura u cilju ostvarivanja zajedničkog rezultata – povećanja zaposlenosti mladih. Kada je donošena Nacionalna strategija zapošljavanja, utvrđeno je da su mladi jedna od kategorija teže zapošljivih lica, i time su dobili prioritet za uključivanje u mere aktivne politike zapošljavanja. Paket usluga za mlade koji je predviđen Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2015. godinu podrazumeva čitav niz koraka, od procene zapošljivosti preko kreiranja individualnog plana zapošljavanja i uključivanja lica u mere, a sve sa ciljem povećanja zapošljivosti i zaposlenosti mladih“, objašnjava Silvija Radinović.

Nestle Polaznici Inicijative za zapošljavanje mladih David Gaal Nestlé: Inicijativa Savez za mlade uposliće 100.000 mladih širom Evrope

Polaznici Inicijative za zapošljavanje mladih i David Gaal

Od početka 2014. godine do sada u Inicijativu za zapošljavanje mladih je uključeno više od 4.000 osoba širom Evrope, od kojih je 1.500 ljudi dobilo stalan posao, dodatnih 1.500 postali su pripravnici ili su upisani u programe obuke, a njih više od 1.100 dobilo je privremene ugovore u kompaniji Nestlé.

Editors choice