Mislio sam da nikada neće doći sunce, pored onakve zime, nekako se čudno osećam kada zapeče ujutru, jer sam se navikao na hladnoću. A, da vam kažem pravo, zimu ne podnosim, jedva sam čekao da prođe i da jaknu i kaput bacim u zaborav, bar na neko vreme.

Kafići su prepuni, al’ se mesta uvek nađe, obožavam da se pečem na suncu na terasi u nekom kafiću dok ispijam ledeni čaj i slušam gradsku buku.

Znam da su svi jedva čekali ovo lepo vreme da konačno malo vide života i pokažu se.

Muškarci da prošetaju mišiće, a devojke miniće, ja ću prošetati nove starke, za promenu.

Prevazišao sam tu fazu, kada me je zanimalo kako izgledam i šta drugi misle o meni.

Ja sam sada sa druge planete. Planete nezainteresovanosti.

Divan dan, zar ne?

Kao stvoren za ljubav, zar ne?

Misli mi prekida razgovor dve drugarice koje sede iza mene. Jedna se rakokodakala o ljubavnom životu, a ova druga je savetuje. Pa, da čujemo:

– …i otišli smo do njega da ostavimo psa i ja ga povukla na krevet da bismo se malo pomazili i tako mi počnemo da se ljubimo, a on meni kaže: “E moramo da idemo, čekaju nas na kafi”, i ustade kao oparen.

– I? – pita drugarica.

– Pa, ništa, nemam pojma, bila sam zaprepašćena, prvi put mi se dešava ovako nešto. Prvi put mi se dešava da me neko odbije i od tada me nije zvao. Ne znam šta da mislim.

Zaskočila si ga, jer si očajna. Ja to mislim.

Postoje situacije u životu kada smo svi očajni i u želji da promenimo naš single status u in a realationship, pokušavamo da na sve načine nađemo nekoga, kako ne bismo bili sami.

Trenutno se osećam kao kobasica u vegetarijanskom restoranu zbog toga što mi se broj prijatelja suzio i to ne zbog bilo kog razloga, nego zato što su u vezi. Papuče su in ove sezone, kažu modni znalci, a kažem i ja, s obzirom na to da se nalazim u situaciji gde ih svi nose, ali ne i ja, a i ne bih, ipak više volim patike.

Nemam ja ništa protiv veza i obaveza, al’ znam da to nije za mene. Opet sam sebi zvučim očajno, jer opet pričam o ljubavi.

Mrzim onaj trenutak kada mi sve dosadi i počnem da buncam o tome kako sam dobar za vezu, kako mi je neophodan neko ko će da me razume, kako mi je neophodna ljubav.

Bljak, naježio sam se, čak i ne verujem sto posto da sam ovo izgovorio nekad, a bogami i sad.

Čekaj da vidim ko mi je od prijatelja ostao. Nemanja je već duže vreme u srećnoj vezi. Sledeći. Blagoje, za njega ne treba ni da pitam, a Stefan, ko to beše? Da vidimo drugarice. Viktorija je u vezi, ok ona otpada. Elena je u ozbiljnoj vezi sa fakultetom, nije da ja nisam u vezi sa fakultetom, ali sam tu vezu ograničio samo na seks, tako da se viđamo samo po potrebi. Laura, e ona mi treba, isto razmišljamo, imamo slične stavove, o vezama ne razmišljamo toliko, to je za nas roba potrošna i što je najbitnije ona je single.

Otkačinjemo jedno drugo, samo u slučaju kada jedan od nas ima dejt, ali to je opravdano zar ne?

Kao da smo u braku – često smo zajedno, a spavamo sa drugima.

E, ljudi. Promena plana. Moram da palim, upravo je u kafić ušlo seksi-parče, a ovaj dan je kao stvoren za ljubav!


Nikola Jakimovski Možda ne zna sta hoće, ali tačno zna sta neće. Ptica skitnica, gde je ljubav tamo putuje. Leto, provod i prijatelje voli najviše na svetu.

Comments