Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Nesvakidašnji flautista za početak ciklusa “Bizarrte”

Nesvakidašnji flautista za početak ciklusa “Bizarrte”

Ciklus koncerata “Bizarrte”, kojim će Beogradska filharmonija u toku ove sezone prikazati klasičnu muziku iz jednog potpuno drugačijeg ugla, otvara 28. septembra flautista Matijas Cigler, uz dirigenta Aleksandra Markovića (“Kolarac”, 20 časova).

Na programu su Borodinova uvertira za operu “Knez Igor”, Koncert za različite flaute i gudački orkestar “Nola” Benjamina Jusupova i Skrjabinova Druga simfonija.

Matijas Cigler, jedan od najsvestranijih i najinventivnijih flautista današnjice, u Ciriškom kamernom orkestru je običan solo flautista, ali po celom svetu su ga proslavila izvođenja na neobičnim flautama različitih veličina. Cigler u toku svog performansa koristi od najmanje do najveće i retko viđene kontrabas flaute. Ovaj nesvakidašnji flautista koristi ozvučenje, koje mu omogućava da pojača mikrozvučne strukture flaute do nivoa na kome ih ljudsko uvo može čuti. Inspirisani novom dimenzijom zvukova ovih instrumenata, mnogi kompozitori pisali su za Ciglera koncerte za flautu.

Među njima je i delo “Nola”, koncert za gudački orkestar, bas i kontrabas flautu, koje je tadžikistanski kompozitor Benjamin Jusupov za njega napisao 1994. godine, a koje će Cigler u petak premijerno izvesti u Beogradu.

Dirigent mlađe generacije Aleksandar Marković, poreklom je iz Beograda, školovao se u Beču kao stipendista fondacije “Herbert fon Karajan”, a trenutno je angažovan kao muzički direktor i glavni dirigent Filharmonije iz Berna. U biografiji beleži saradnju sa Bečkim simfoničarima, Drezdenskom filharmonijom, Praškim simfoničarima, Bečkim kamernim orkestrom, orkestrom “Mozarteum” iz Salcburga i drugima.

Aleksandar Markovi  na prvoj probi sa BGF Nesvakidašnji flautista za početak ciklusa Bizarrte

Ciklus "Bizarrte", prvi put u programskom konceptu Filharmonije, predstaviće neverovatne instrumente i umetnike, koji se graniče sa naučnom fantastikom

Doboš, koncert za vodene udaraljke, zov alpskog roga, kao i nadljudski pokušaj Andreja Gavrilova da u jednoj večeri odsvira tri monumentalna klavirska koncerta za redom, neki su od izazova za najavangardnije ljubitelje klasike.

Osim na blagajni Kolarca, ulaznice za koncerte Beogradske filharmonije od ove sezone mogu se kupiti i putem internet prodaje, preko sajta www.bgf.rs.

Editors choice