Iako dugo nismo prisustvovali bioskopskoj premijeri nekog novog filmskog ostvarenja, serije i pojedini filmovi su u periodu 2020. godine doživeli svoj procvat na online platformama, a njihova popularnost nastaviće se i u 2021. godini. Među najpoznatijim online platformama i produkcijskim kućama koje kreiraju najpopularnija ostvarenja četvrte umetnosti današnjice, nalazi se Netflix, a u nastavku teksta vam predstavljamo nekoliko njihovih budućih filmova i serija koje ćemo sa nestrpljenjem iščekivati u ovoj godini! Neki od njih već nam deluju kao potencijalni kandidati za nagradu Oskar, a s obzirom na to da ih ima više – već se unapred radujemo i dodelama ovih nagrada. U svakom slučaju, uživajte u listi pred vama i podesite podsetnike!

Malcolm and Marie

Mlada, talentovana i perspektivna glumica Zendaya je u prošloj godini bila najmlađa dobitnica Emmy nagrade, a koliko vidimo – ove godine ona “puca” na Oskara. Film u kojem ćemo je ove godine gledati zove ze “Malcolm and Marie”, u kojem glumi rame uz rame sa još jednom novom glumačkom nadom, Johnom Davidom Washingtonom. Film je sniman u crno-beloj tehnici a prati mladi par, reditelja i njegovu devojku, i njihovo veče nakon povratka kući sa njegove premijere. Režiju potpisuje Sam Levinson, koji stoji i iza čuvene serije “Euphoria” – koja je i proslavila mladu Zendayu.

The Night Stalker: The Hunt For A Serial Killer

Ovo je serija za sve ljubitelje true crime serija, filmova i podkasta. Ova dokumentarna serija baviće se dubljim istraživanjem dešavanja iz 80-ih godina, kada je Los Anđelesom strah u kosti unosio serijski ubica poznat pod imenom “The Night Stalker”, koji je bio jedan od retkih serijskih ubica koji nije ubijao po određenom šablonu, već je svako mogao biti u opasnosti od njega. Kasnije je otkriven njegov identitet, i mogli smo saznati priču o njegovoj prošlosti, ali ova serija baviće se direktno sećanjem na samu potragu za njim u najtežem periodu. Svoje izjave u ovoj dokumentarnoj seriji dali su stvarni ljudi koji su zaista bili na policijskom zaduženju u trenutku kada je The Night Stalker bio najaktivniji.

The Dig

“The Dig” je film koji obećava već samom svjom neverovatnom glumačkom postavom, koja se sastoji od Carey Mulligan, Ralpha Fiennesa, kao i Lily James. Ovaj film trebalo je da ima svoju veliku bioskopsku premijeru, koja se usled pandemije, nažalost, nije dogodila – ali svakako ćemo ovim putem imati priliku da uživamo u njemu. On prati fiktivnu ljubavnu priču koja se dešava u toku II svetskog rata, dok je sam film zasnovan na istinitom događaju – iskopavanju arheološki veoma značajnog anglosaksonskog broda. Dakle, ljubitelji istorijskih drama – ovo je film za vas!

Comments