Mlada beogradska dizajnerka Nevena Ivanović nastavlja sa internacionalnim uspesima sa svojim brendom Neo Design. Nakon uspešnih nastupa na Beogradskoj nedelji mode i više osvojenih domaćih i regionalnih nagrada Nevena je ove sezone dobila još jedno veliko priznanje za svoj rad i talenat – nominovana je kao jedan od evropskih finalista za prestižnu nagradu Woolmark prize.

IWP 2017 18 WinnerTrophy Background Nevena Ivanović nominovana za prestižnu internacionalnu nagradu Woolmark prize

Fashion Scout, platforma iz Londona sa kojom Belgrade Fashion Week uspešno sarađuje godinama unazad, sproveo je poseban konkurs u 37 evropskih zemalja za jednu od najstarijih internacionalnih modnih nagrada Woolmark Prize. Nevena Ivanović je izabrana kao jedan od dva pobednika ovog konkursa na koji se prijavilopreko 500 dizajnera. Na taj način Nevena je nominovana za Evropsko finale ove nagrade sa još 8 dizajnera iz vodećih evropskih država u kategoriji Menswear. Evrospko finale će se održati 8. jula u Milanu uz prisustvo vodećih modnih eksperata koji će biti u ulozi žirija.

Ova nagrada je ustanovljena 1953. godine, a 1954. dobitnici su bili tada mladi Karl Lagerfeld i Yves Saint Laurent. Danas je nagrada Woolmark Prize globalno poznata i posvećena  podršci savremnom modnom dizajnu i talentima širom sveta. Pored toga Woolmark se trudi da kroz posebnu Innovation Award podrži i razvoj i inovacije u domenu korišćenja i dizajna vunenih prediva i štofova.

Nevena Neo Design woolmark anouncement Nevena Ivanović nominovana za prestižnu internacionalnu nagradu Woolmark prize

Pored evropskog finala biraju se pobednici u još 5 različitih regiona – USA, Azija, Australia i Novi Zeland,  Srednj istok sa Indijom i Pakistanom i Britanska ostrva sa ukupno 65 nominovanih dizajnera u kategorijama Womenswear i Menswear.

Pobednici regionalnih takmičenja osvojiće 70 000 australijskih dolara kao podsticaj za realizaciju finalne kolekcije, a dobiće i veliku pažnju modne javnosti, internacionalnih medija i brojnih profesionalnih kupaca (byera).

Regionalni pobednici “boriće se” u velikom svetskom finalu za nagradu od 200 000 AUS$ i distribuciju njihove kolekcije kroz Woolmark distributivnu mrežu kao i za Innovation Award vrednu 100 000 AUS$. Trofej odnosno statuu za regionalne  finalne pobednike dizajnirao je  Jonathan Zawada, poznati multidisciplinarni australijski umetnik koji živi i radi u Los Anđelesu.

Comments