Nivea Baby Sun

Leto i sunčevi zraci uvek sa sobom donose dobro raspoloženje i lepe trenutke. Sunce je pre svega neophodno za zdrav razvoj beba, ali prekomerno izlaganje sunčevim zracima nosi sa sobom rizik od ozbiljnih i dugotrajnih oštećenja bebine kože. Bebama je sunčeva svetlost potrebna za zdrav razvoj, naročito zbog vitamina D, neophodnog za apsorpciju kalcijuma u kosti i zube, a znamo da ovaj vitamin aktivira sunčeva svetlost. Uz to, umereno izlaganje suncu ima pozitivan efekat i na kardiovaskularni sistem i uz adekvatnu zaštitu ima blagotvorno dejstvo na organizam.

S druge strane, bebe i mala deca imaju znatno osetljiviju kožu nego odrasli, pa samim tim i veću potrebu za dobro formulisanom i izbalansiranom zaštitom od sunca. Naročito u prvim godinama života kada prirodni zaštitni mehanizmi nisu još uvek dovoljno razvijeni. U tom uzrastu koža nije u stanju da brzo i u dovoljnoj količini proizvodi pigment melanin koji štiti od UV zraka. Stoga dr Anegret Vemejer, međunarodni medicinski savetnik za Nivea Baby, preporučuje nekoliko korisnih saveta roditeljima, kada izvode svoje mališane na sunce.

U prvih 12 meseci preporučujemo da ne izlažete svoju bebu direktno suncu i da što više vremena provodite u hladovini. Ali čak i tokom boravka u hladovini koža je izložena UV radijaciji usled refleksije svetlosti sa površine vode ili peska. Zato je neophodno naneti zaštitu na bebinu nežnu kožu, koja još uvek nema u dovoljnoj meri razvijene mehanizme odbrane od UV zraka.

Osetljivu bebinu kožu neophodno je negovati proizvodima čija je formulacija prilagođena upravo njihovim potrebama.

Kako je koža bebe izuzetno osetljiva, njene zaštitne funkcije i imuni sistem nisu još uvek razvijeni, te materije spolja lakše prodiru u kožu, a prodor stranih materija u nežnu bebinu kožu povećava rizik od mogućih alergija kože. Zato je izuzetno važno da proizvodi koje upotrebljavate budu klinički i dermatološki testirani i prilagođeni osetljivoj bebinoj koži kako ne bi izazvali alergijske reakcije.

Roditeljima savetujemo da za svoje bebe biraju proizvode za zaštitu od sunca koji ne sadrže alkohol i mirise. Mirisi koji se dodaju ovim proizvodima mogu biti uzrok fototoksičnih reakcija u kombinaciji sa UV radijacijom i često izazivaju osipe i iritacije pa čak i u slučajevima kada je nizak stepen zračenja. Zbog nerazvijenog odbrambenog sistema kod beba, treba izbegavati aditive kao što je alkohol, jer suviše isušuju nežnu bebinu kožu.

Koristite proizvode sa širokim spektrom filtera koji pružaju zaštitu i od UVA i UVB zračenja, uz adekvatni SP faktor koji iznosi najmanje 30.

Mokra odeća propušta UV radijaciju, mnogo više od suve. Gusto tkane, suve pamučne majice propustiće oko 10 % UVB zraka. Ali ako tu istu majicu pokvasite kako biste rashladili svoje mališane, propustljivost se podiže za duplo više, tj. koža će upiti 20% UVB zraka. Najviši stepen UV zaštite obezbedićete tkaninama koje su gusto tkane, kao na primer jeans, keper ili saten. Najniži nivo UV zaštite je ukoliko nosite materijale koji su rastresitog tkanja.

Obavezno vodite računa da vaša beba izađe na sunce sa šeširićem koji će imati što širi obod.

Nivea Baby Sun Losion za sunčanje 50+

Sigurna i pouzdana zaštita osetljive bebine kože protiv opekotina i oštećenja kože izazvanih UV zračenjem. Veoma delotvoran vitaminski zaštitni kompleks sa vitaminom E, provitaminom B5 i kombinacijom UV-filtera koja sadrži veliku količinu mineralnih filtera, ne štiti samo od UV-zračenja, već i od slobodnih radikala uzrokovanih tim zračenjem, te na taj način umanjuje rizik od alergija izazvanih UV-zračenjem. Ne sadrži parfeme, veštačke boje, alkohol i parabene. Podnošljivost na koži je klinički i dermatološki dokazana.

200 ml, cena: 1,185 din

NIVEA Baby Sun Protection Lotion Nežna, ali pouzdana i efikasna zaštita od sunca za vaše mališane

Nivea Baby Sun Krema za zaštitu od sunca SPF 30

Sigurna i pouzdana zaštita osetljive bebine kože protiv opekotina i oštećenja kože izazvanih UV zračenjem. Formulacija koja je posebno otporna na vodu i čini je kombinacija veoma efikasnog UVA-UVB filter sistema. Specijalan vitaminski kompleks sadrži vitamin E i mineralne filtere koji ne prodiru u osetljivu kožu već formiraju zaštitni sloj na površini koji odbija štetne zrake. Smanjuje rizik od alergija izazvanih UV zračenjem, na posebno osetljivoj koži bebe. Ne sadrži parfeme, veštačke boje, alkohol i parabene. Podnošljivost na koži je klinički i dermatološki dokazana.

75 ml, cena: 779 din

NIVEA Baby Sun Protection Cream 75ml Nežna, ali pouzdana i efikasna zaštita od sunca za vaše mališane

Nivea proizvodi za negu beba – nežna i pouzdana zaštita uz Nivea negu

Podnošljivost na koži klinički i dermatološki ispitana.
Svi sastojci su veoma prijatni za kožu.
Proizvodi su razvijeni u saradnji sa dermatolozima i pedijatrima.

Comments