Zadnje vreme došlo, kako se u narodu kaže. Da se u kasne sate pitam što se ljudi opterećuju mišlju da im neko zavidi na ljubavi koju imaju. Pa i da vam zavidi, pa šta?!

Niko nije preopterećen planovima kako da uništi nešto lepo. Pa i da žele da vas rastave, valjda je vaša ljubav toliko velika da se ne bavi sitnim ljudima.

Skoro sam imala priliku da prisustvujem situaciji u kojoj dečko otvoreno flertuje sa drugom, muva je, a onda ispali sledeću rečenicu: “Znaš, ne bih voleo da moja cura sazna za ovo.”

Auuu, dečko, tvoja je sreća što to nisi predložio meni. Šta sam u stvari htela ovim ljudima da kažem? Ljudi, tačnije parovi, opterećuju se nebitnim stvarima kako im neko želi zlo i zavidi na njihovoj vezi. Dok, pravu istinu kriju samo neuspeli pokušaji partnera da se omrse na kvarnjaka.

A što je najjače u celoj ovoj priči, glavna parola ovih u ljubavi je: “ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine”. Pa smešno, presmešno, zar ne?

Ja verujem stvarno da postoje devojke koje vole zauzete, verujem i to da na svakom ćošku ima znatiželjnih i ljubomornih, ali ono što ne verujem je da je ljudska glupost dotle došla da bi se pre bavili komšijskim problemima, napadali druge, no što bi upoznavali partnera.

Ovaj što ima curu, a muva drugu toliko mi je smučio muški rod da sam jedno pola sata koliko sam morala da ga gledam, dolazila u iskušenje da “slučajno” prospem čašu vode na njega ili da mi, opet “slučajno”, ispadne ovo ogledalo u ruci i pogodi ga pravo u glavu.

Nije to zbog toga što ja krivim njega, to je samo zbog lažne ljubavi koju plasiraju i prosipaju se sa “ne daj da nas rastave” statusima. Sama njegova pojava tera me da mislim kako prava ljubav ne postoji, a sve više i više sam sigurna da za glupe ljubav nije. Nije da sad ja vređam nego mi nije samo jasno kako si sa njim, a ne vidiš da to nije to?

Slika 220 Niko vas neće rastaviti, ne tripujte se!

Veruj u ljubav, za nju daj sve!

Ne moraš da juriš ga po gradu da bi videla da li te vara (a vara te) nego mi nije jasno kako ga poljubac ne izda? Nežne reči možeš naučiti, osmeh odglumiti, ali zagralj ne. On se oseća dušom. I tako… ne dajte vi da vas rastave, pa ni ova moja priča. Zavidna nisam i nimalo nisam u fazonu: samo da onaj ne zna šta sam napisala. Ma neka sazna, neka misli šta hoće, moje srce mora da veruje u pravu ljubav i to ništa promeniti neće.

Izvor fotografija: pinterest.com


Violeta Stojanović

Comments