Prva samostalna izložba radova Nine Milović, pod nazivom She is divine, biće otvorena za javnost od petka, 30. juna u galeriji Štab (TC Galerija). Posetioci će imati priliku da pogledaju apstraktne skulpturalne slike, izrađene u različitim materijalima i tehnikama, inspirisane formom i simbolikom žene kao uzvišenim bićem.

NINAMILAN She is divine She is divine   otvaranje izložbe apstraktnih skulpturalnih slika Nine Milović

Ninina inspiracija su oduvek bile žene, sve njihove uloge, kao i njihov položaj u društvu, što je tema i ove izložbe koja će biti prikazana kroz 9 radova koji opisuju i slave 9 karakteristika “Božanstvene žene”, a to su: intuicija, ljubav, razumevanje, saosećajnost, nežnost, kreacija i rađanje, strast, moć i, naravno, ženstvenost. 

“Vreme teče i misli se menjaju, a samim tim i uloga žene u društvu. Ono što specifikuje izložbu radova Nine Milović je upravo obrnut proces. Ovde je žena i objekat, ali i subjekat posmatranja. Ono što bi se nazivalo izrazom ovde počiva u unutrašnjim stanjima bića. U tom induktivnom polju iznutra ka spolja, komunikacija postaje neposredna i konkretna. Ta sirova pokrenuta energija direktno se obraća posmatraču. To nije oblikovana nečija vizija, već trenutak izražavanja ženske emocije u samom procesu. Nešto kao krik”, piše o izložbi Biljana Jotić, istoričarka umetnosti, kustoskinja i direktorka Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu.

Nina Milovic izlozba She is divine 3 She is divine   otvaranje izložbe apstraktnih skulpturalnih slika Nine Milović

Nina Milović, kreativni direktor koji, osim brenda NINAMILÁN art, stoji i iza brenda NINAMILÁN studio. Nakon dugogodišnjeg muzičkog obrazovanja, tokom studija dizajna i jezika, svoje slobodno vreme provodi u slikarskim i vajarskim ateljeima, što dodatno doprinosi razvoju njene kreativnosti i inspiriše je da svoju vizuju savremenog modnog izraza jedne žene, prikaže upravo kroz kolekciju. Iz želje za kreiranjem sopstvenog brenda, najpre započinje sa svojom prvom preduzetničkom idejom, iz koje nastaje fashion, beauty i lifestyle portal WANNABE MAGAZINE i WANNABE MEDIA – digitalni kreativni studio koji pruža različite usluge kreativne direkcije brendova i pojedinačnih kampanja. Nakon toga, Nina započinje sa kreiranjem NINAMILÁN studio koncepta, koji u svojoj ponudi ima kolekciju odeće, obuće i kožne galanterije. 

Izložbu je podržao L’Oréal Paris i biće otvorena za posetioce do 14. jula.

Fotografije: WANNABE Media

Comments