Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Nisam doktorka, ali mogu da pregledam

Nisam doktorka, ali mogu da pregledam

1/2

“Ne treba mi devojka.” Čest simptom među mladim muškarcima. Dijagnoza je dvojaka: RERUP (Romantični Emotivac Razočaran U Prošlosti) ili SESSD (Samoživi Egoista Sam Sebi Dovoljan). Terapija zavisi od dijagnoze. Nekad je najbolje početi sa lepim i toplim rečima, na svakih šest sati, pa postepeno uvoditi dodire, poljupce i ostale sitne bezobrazluke, do trajnog prestanka simptoma. Sa druge strane, povremeno je jedino delotvorna takozvana “šok terapija” – kažeš mu šta imaš, lepo mu otvoriš oči i – šokiraš ga. Zato što nije u stanju da realno sagleda stvari. Izdavanje leka moguće je vršiti i bez recepta. Nisam doktorka, ali mogu da pregledam.

To bi bio kratak osvrt na trenutne prilike među muškim svetom. Onog trenutka kada upoznamo zgodnog, naočitog momka, obrazovanog, s manirima, koji ume da nas nasmeje – kao po nepisanom pravilu – poželimo ga kraj sebe. Ali – ne lezi, vraže. Nije redak slučaj da se ispostavi da dečku, zapravo, “ne treba devojka”, jer ga je neka pre nas toliko povredila, da mu se i dan–danas dlake nakostreše i na samu pomisao na nju i pakao koji je prošao posle raskida. Činjenica je da se muškarci zaljubljuju ređe nego žene. Ono kad se zaljubljuju “pet–šest puta, u roku od tri minuta” ne ubrajam, mislim na pravu, iskrenu, ludačku zaljubljenost. Činjenica je, takođe, i da muškarci daleko teže od žena prelaze preko emotivnih brodoloma. Da li iz straha da se nikada neće ponovo zaljubiti ili iz straha da će ta naredna, eventualnim odlaskom, dokusuriti i poslednju mrvu muževnosti u njima, tek, taj korak kojim treba da nastave dalje uvek je nekako trom i nesiguran. I to je vrlo simptomatično.

Uplakana devojka1 Nisam doktorka, ali mogu da pregledam

Jedan mi je skidao maskaru – suzama; drugi će mi skidati karmin – poljupcima

Znate ona prenemaganja: “Jao, ja sam nekad, negde, imao neku i ona mi je učinila nešto, pa ja sada sa tobom ili bilo kojom drugom ne želim ništa”? U početku sam se trudila, objašnjavala, uveravala, ali onda sam batalila. Ne vredi. Ako pretpostavimo da mu se zaista dopadaš i da ovo nije tek puki izgovor – zaključak je jednostavan. Čovek je kukavica. To je, inače, izraz koji koristimo kada želimo kulturno da se izražavamo, a odnosi se na muškarce sa karakternim osobinama… Znate već.

Dragi prijatelju, da li zaista misliš da mene ili bilo koju drugu niko nikad nije povredio ili prevario?! Ostavio i okrenuo leđa? Menjao za neku stotinu puta goru? Bio je jedan. I ostavio me je. Tek tako. Otišao. Nije se ni osvrnuo. Pazi, da se ne lažemo… Bolelo je. Do koske. Suze tekle kao reka. Danima, nedeljama, mesecima. I onda, odjednom, više ga nije bilo. Ni u srcu, ni u mislima. Kao da ga je preko noći ta bujica suza odnela sa sobom. Dok je bio tu – naravno da nisam želela vezu. Čak ni sa momcima koji bi mi se “dopali”. Ma, nisam želela ništa. Ni poljubac. Zato što sam bila zaljubljena u njega. Ne zato što sam mislila da će se i oni poneti slepački kao on. Biram da verujem ljudima. Ako se previše bojiš mraka – nećeš se usuditi ni da šetaš po mesečini. Ako ljudima ne pružiš šansu – možda nikada nećeš biti povređen, ali ćeš propustiti i mnogo lepih trenutaka i nežnih osećanja. Kad staviš na kantar, sve sabereš i oduzmeš – više možeš da dobiješ, nego da izgubiš. Ovde završavamo sa anamnezom prve dijagnoze.

Editors choice