Hot topics

Zašto besprekoran izgled više ne podrazumeva skrivanje svog pravog izgleda?

Poštovanjem pravila moguće je doći do željenog izgleda

Stres kao uzrok depresije i anksioznosti: Kako da vratiš ravnotežu u svoj život?

Izdvajamo: Must have komadi sezone + kako da ih stilizuješ

3 zabavne stvari koje ove jeseni možeš da radiš u paru

Anastasija Đurić ti otkriva kako da sama stilizuješ kosu kada nemaš vremena za frizera

Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Moderna umetnost u filmovima Pedra Almodóvara

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

1/2

Tokom dana, nivo vlažnosti u koži se smanjuje. Mnogi gelovi za tuširanje, iako efikasno čiste kožu, doprinose njenom isušivanju i ne pružaju ugodan osećaj mekane i hidrirane kože nakon tuširanja. Stoga su NIVEA istraživači razvili NIVEA Creme Smooth, blagu i nežnu formulaciju za tuširanje koja pruža vidljive rezultate u kojim ćete uživati celog dana.

NIVEA Creme Smooth kremasti gel za tuširanje

Kremasti gel za tuširanje nežnog mirisa, obogaćen je dragocenim ši buterom, pruža ženama bogatu negu kože već pod tušem i neodoljivo nežnu, svilenkasto mekanu kožu nakon tuširanja.

Ši buter je blagodet prirodnog porekla za hidrataciju kože, koji sadži visoku koncentraciju vitamina A, E i F. Poznat je po svojim hranljivim svojstvima, ali i po dobroj podnošljivosti na koži, što ga čini savršenim sastojkom za hidrataciju svih tipova kože.

NIVEA Creme Smooth Shower Gel 500ml Za neodoljivo, ugodno i nežno tuširanje

Ši buter – Kleopatrine mala tajna za lepotu

Ši buter, zahvaljujući svojim hranljivim svojstvima spada u veoma popularne sastojke proizvoda za negu kože. Dobija se iz koštice ši voćke, ploda koji daje ši drvo i koji je veličine velike šljive. Ši drvo raste u savanama Zapadne Afrike i samostalno bez brige ljudi o drvetu, živi i do 400 godina. Pojedina afrička plemena ši drvo smatraju svetim i samo oni smeju da ga dodirnu. Prvi plod rađa tek nakon 20 godina. Iz koštice ploda, ši oraha se dobija ši buter, najčešće ručnim radom i presovanjem oraha nakon branja.

Presovanjam iz koštica se dobija nerafinisani ši buter, beličasta supstanca koja poput meda može godinama da ostane u istom stanju bez potrebe za konzervansima. Rafinisani ši buter se dodaje u sapune, kreme i druge kozmetičke proizvode. Na sobnoj temperaturi ši buter je skoro u čvrstom stanju, a počinje da se topi tek u dodiru sa toplotom kože.

Editors choice