Hot topics

Beauty SOS: Kako da suvu kožu učiniš blistavom – po ugledu na Beyoncé i Meghan Markle

#getmotivated: 6 načina da izađeš iz rutine i unaprediš svoj život

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

1/2

Tokom dana, nivo vlažnosti u koži se smanjuje. Mnogi gelovi za tuširanje, iako efikasno čiste kožu, doprinose njenom isušivanju i ne pružaju ugodan osećaj mekane i hidrirane kože nakon tuširanja. Stoga su NIVEA istraživači razvili NIVEA Creme Smooth, blagu i nežnu formulaciju za tuširanje koja pruža vidljive rezultate u kojim ćete uživati celog dana.

NIVEA Creme Smooth kremasti gel za tuširanje

Kremasti gel za tuširanje nežnog mirisa, obogaćen je dragocenim ši buterom, pruža ženama bogatu negu kože već pod tušem i neodoljivo nežnu, svilenkasto mekanu kožu nakon tuširanja.

Ši buter je blagodet prirodnog porekla za hidrataciju kože, koji sadži visoku koncentraciju vitamina A, E i F. Poznat je po svojim hranljivim svojstvima, ali i po dobroj podnošljivosti na koži, što ga čini savršenim sastojkom za hidrataciju svih tipova kože.

NIVEA Creme Smooth Shower Gel 500ml Za neodoljivo, ugodno i nežno tuširanje

Ši buter – Kleopatrine mala tajna za lepotu

Ši buter, zahvaljujući svojim hranljivim svojstvima spada u veoma popularne sastojke proizvoda za negu kože. Dobija se iz koštice ši voćke, ploda koji daje ši drvo i koji je veličine velike šljive. Ši drvo raste u savanama Zapadne Afrike i samostalno bez brige ljudi o drvetu, živi i do 400 godina. Pojedina afrička plemena ši drvo smatraju svetim i samo oni smeju da ga dodirnu. Prvi plod rađa tek nakon 20 godina. Iz koštice ploda, ši oraha se dobija ši buter, najčešće ručnim radom i presovanjem oraha nakon branja.

Presovanjam iz koštica se dobija nerafinisani ši buter, beličasta supstanca koja poput meda može godinama da ostane u istom stanju bez potrebe za konzervansima. Rafinisani ši buter se dodaje u sapune, kreme i druge kozmetičke proizvode. Na sobnoj temperaturi ši buter je skoro u čvrstom stanju, a počinje da se topi tek u dodiru sa toplotom kože.

Editors choice