Verovatno ste se barem jednom zapitali da li su mi potrebne i krema za dnevnu negu i krema za noćnu negu i posebna krema za predeo oko očiju. Neretko se misli da nam je dovoljna samo jedna krema, ali je važno uočiti razliku između dnevne i noćne nege.

Razlika u sastojcima krema koje su namenjene za negu kože tokom dana i noći prilagođena je osnovnim potrebama kože tokom različitih delova dana.

Dnevne kreme obično sadrže UV filtere i antioksidanse koji štite kožu od UVA/UVB zračenja i pomažu u borbi protiv prevremenog starenja. Takođe one sadrže negujuće sastojke koji štite i neguju kožu tokom dana. Noćna krema je obično bogatija i sadrži hranljive sastojke, a u kombinaciji sa čvrstim noćnim snom pomaže pri regeneraciji kože. Kreme za deo oko očiju laganije su teksture, bez parfema i UV filtera. One su posebno osmišljene za negu tanke i osetljive kože oko očiju.

Jednostavan način da svom licu podarite pravilnu negu jeste da pratite tok prirode poštujući različite faze potreba kože tokom 24 sata. Uz redovno čišćenje lica, ujutru i uveče, te pravilan izbor krema za dnevnu i noćnu negu sa kvalitetnim sastojcima, sigurno je da će vam vaše lice biti zahvalno.

43 Nivea Pure & Natural: Prirodna nega kože lica tokom dana i noći

Nivea Pure & Natural nega kože u skladu sa prirodom

Čisto, visoko kvalitetno, organsko argan ulje karakteriše Nivea Pure and Natural proizvode za negu lica i  ima jak efekat učvršćivanja kože i pruža efikasnu zaštitu od slobodnih radikala. Koža je izrazito meka i glatka već nakon kratkotrajne primene.

Linija za negu kože Nivea Pure & Natural prilagođena je potrebama normalne i mešovite kože, kao i suve i osetljive. Pored bogatog argan ulja iz Maroka, proizvodi sadrže aloe vera gel i kamilicu – sastojke koji su organski uzgajani. Arktin, koji se dobija iz ekstrakta čička, biljni je sastojak veoma efikasan protiv bora. On stimuliše proizvodnju kolagena i smanjuje pojavu linija i bora na licu.

Sa širokom paletom proizvoda koji donose ono najbolje iz prirode, Nivea Pure & Natural linija licu daruje kompletnu i kvalitetnu negu tokom dana i noći.

Nivea Pure & Natural dnevna nega protiv bora

Nivea Pure & Natural dnevna nega protiv bora sa veoma efikasnim ekstraktom čička, arktinom i organskim uljem argana ne sadrži paraben, silicijum ni veštačke boje. Krema efikasno smanjuje pojavu bora i uspostavlja prirodnu ravnotežu kože.

Nivea Pure & Natural noćna nega

Nivea Pure & Natural noćna nega protiv bora sa veoma efikasnim ekstraktom čička, arktinom i organskim uljem argana ne sadrži paraben, silicijum ni veštačke boje. Krema efikasno smanjuje pojavu bora i uspostavlja prirodnu ravnotežu kože. Ovaj bogati proizvod za negu na prirodan način podržava regeneraciju kože tokom noći.

114 Nivea Pure & Natural: Prirodna nega kože lica tokom dana i noći

Nivea Pure & Natural hidratantna dnevna nega za normalnu i kombinovanu kožu

Nivea Pure & Natural hidratantna dnevna nega za normalnu i kombinovanu kožu sa čistim organskim uljem argana i organskom aloe verom ne sadrži paraben, silicijum, ni veštačke boje. Pruža koži intenzivnu hidrataciju 24 časa i održava prirodnu ravnotežu kože, čineći je glatkom i svežom. Trenutno vraća vašem tenu zdrav, prirodni sjaj.

Nivea Pure & Natural krema za regenerišuću noćnu negu

Nivea Pure & Natural krema za regenerišuću noćnu negu za sve tipove kože sa čistim bio argan uljem i bio aloe verom ne sadrži parabene, mineralna ulja, silikone, kao ni veštačke boje. Ovaj proizvod obezbeđuje intenzivnu hidrataciju i podstiče prirodnu regeneraciju kože tokom noći.

Nivea Pure & Natural umirujuća dnevna nega za suvu i osetljivu kožu

Nivea Pure & Natural umirujuća dnevna nega za suvu i osetljivu kožu sa čistim organskim uljem argana i organskom kamilicom ne sadrži paraben, silicijum, ni veštačke boje. Kamilica umiruje osetljivu kožu, dok ulje argana čini suvu kožu čudesno mekom i glatkom. Održava prirodnu ravnotežu kože i 24 časa joj pruža intenzivnu hidrataciju, čineći je mekom i glatkom.

Nivea Pure & Natural mleko za čišćenje

Nivea Pure & Natural mleko za čišćenje sa čistim organskim uljem argana i organskom aloe verom ne sadrži parabene, silikone ili veštačke boje. Nežno čisti vašu kožu na veoma prirodan način i u potpunosti uklanja šminku. Održava prirodnu ravnotežu kože tako da vaš ten izgleda zdravo. Pogodan za sve tipove kože.

Nivea Pure & Natural tonik za čišćenje lica

Nivea Pure & Natural tonik za čišćenje lica sa čistim organskim uljem argana i organskom aloe verom ne sadrži parabene, silicijum ili veštačke boje. Detaljno čisti i revitalizuje kožu i priprema je za kreme. Održava prirodnu ravnotežu kože i trenutno daje vašem tenu zdrav izgled.

28 Nivea Pure & Natural: Prirodna nega kože lica tokom dana i noći

Sastojci:

Aloe vera

Isproban i testiran tradicionalni sastojak za lepotu

Izgleda kao kaktus, ali je aloe vera zapravo pustinjska ljubičica. Aloja se koristi već 3,000 godina kao medicinska biljka za lečenje kožnih bolesti. I zaista, Aleksandar Veliki je koristio sok aloe vere za lečenje rana svojih vojnika. Kleopatra je koristila pastu od aloe za negu i lepotu kože.

Zastita od suve kože

Ovo ne iznenađuje, jer aloe vera ima specijalna zaštitna svojstva. Sprečava gubitak vlage i istovremeno je ravnomerno raspoređuje. Ukoliko je jedan od listova biljke oštećen, on se obnavlja za tren oka. List sadrži oko 95% vode i pokriven je voštanim slojem. Naučne studije su dokazale da gel ove biljke pruža koži neophodnu vlagu i istovremeno je štiti od isušivanja. Koktel sastojaka je najdelotvorniji kada je biljka stara između tri i pet godina. Zato se samo pažljivo odabran gel aloe vere koristi u Nivea Visage Pure & Natural proizvodima.

Izuzetna lekovita svojstva

Pulpa dobijena iz listova bogata je vitaminima, mineralnim solima, amino kiselinama i enzimima. Kada se nanese na kožu, ona je hidrira i podstiče regeneraciju ćelija. Gel ima praktično istu pH vrednost kao ljudska koža, zbog čega ova biljka ima tako izuzetna lekovita svojstva.

Ulja argana

U prošlosti se ulje argana vekovima dobijalo iz plodova drveta argan koje vodi poreklo iz Maroka. Bilo je veoma cenjeno kod Marokanaca zbog sjajnih nutritivnih, kozmetičkih i medicinskih svojstava.

Danas je ovo kozmetičko ulje bogato vitaminom E posebno cenjeno zbog svoje efikasnosti u borbi protiv bora. Ulje argana dokazano smanjuje pojavu finih bora, jača elastičnost kože i poboljšava sveukupno zdravlje i vitalnost kože. Takođe štiti kožu od UV zračenja i prevremenog starenja. Ulje argana se sastoji od više od 80% esencijalnih nezasićenih masnih kiselina, uključujući Omega-9 (oleinska kiselina) i Omega-6 (linoleinska kiselina), koje su važne za suzbijanje slobodnih radikala i poboljšanje formata ćelije.

Prirodno hladno ceđeno ulje argana u Nivea Pure & Natural liniji dobija se od proizvođača iz Mogadora, Maroko. Godine 1998, oblast Argan u Maroku uvrštena je u biorezervate pod zaštitom UNESCO-a. Trgovina uljem argana obezbeđuje stabilne prihode ruralnom stanovništvu i kreira poslove koji sprečavaju depopulaciju ruralne oblasti. Drvo argana takođe sprečava dezertifikaciju, jer duboko korenje ima ulogu rezervoara. Ovo omogućava stanovništvu da ponovo obrađuje zemlju koja je bila previše suva.

Čičak, tradicionalna medicinska biljka

Svi mi znаmo za čičаk još od detinjstvа. Plodovi imаju mаle nerаvnine koje se lepe nа odeću. Ovo bodljikavo voće zapravo vodi poreklo iz Azije, gde je upotreba čička u medicinske svrhe uobičajena čak i danas u ajurvedskoj biljnoj medicini i tradicionalnoj kineskoj medicini. Već dugo se koristi za lečenje prehlada, problema sa kožom, bubrezima i nekih virusnih bolesti.

Stimulacija proizvodnje kolagena

Istraživači u Beiersdorfu detaljno su istraživali uticaj ploda čička na kožu i otkrili da njegov ekstrakt povećava proizvodnju kolagena u koži. Gert Horn, ekspert za biljke i farmer iz Zapendorfa, blizu Halea u Saksoniji-Anhalt prvi je skrenuo pažnju istraživača na ovu biljku. On uzgaja posebnu vrstu organskog čička, nuda, na svom imanju i već više od osam godina istražuje ovu biljku. Usko sarađujući sa istraživačima iz Beiersdorfa, Gert Horn je napravio ekstrakt iz plodova koji ima visoki sadržaj arktina i može se koristiti u kozmetičkim formulama. Istraživači iz Beiersodrfa su uspeli da dokažu da ovaj ekstrakt stimuliše proizvodnju kolagena u koži, sprečavajući da se ova ključna komponenta vezivnog tkiva izgubi i na taj način značajno smanjuje pojavu bora.

Zateže kožu

Ekstrakt čička sa visokim sadržajem arktina je sastojak biljnog porekla veoma efikasan protiv starenja kože. On podržava proizvodnju kolagena, koji formira vezivno tkivo. Elastičnost kože je značajno poboljšana, a bore smanjene.

Kamilica

Kamilica je umirujući, lekoviti tonik, anti-inflamatorni sastojak, sprečava iritaciju i posebno je pogodan za osetljivu i nežnu kožu. Ekstrakti kamilice najviše su poznati po umirujućem, osvežavajućem i pročišćujućem dejstvu, kao i po lekovitim svojstvima.

Oni se koriste u kozmetičkim preparatima, na primer u šamponima, regeneratorima za kosu, losionima za kosu, kupkama, losionima za lice, kremama za kožu, losionima za kožu, kremama za oči i maskama.

Kamilica vodi poreklo iz južne i istočne Evrope, ali je već nekoliko vekova rasprostranjena i u centralnoj Evropi. Takođe je ima u Americi i Australiji gde je doneta sa žitaricama. Danas je najviše ima u istočnoj Evropi, na Balkanu, u Rusiji, Egiptu i Argentini.

Comments