“Pevaljka sam, tim se dičim, ni na šta ne ličim” su stihovi koje bi mogle s punim pravom kao autobiografske da otpevaju mnoge naše pevačice, ili kako one vole  da kažu – estradne umetnice. U pevanju možda i ubodu poneki ton, ali što se tiče mode i stila prave greške koje nas često koštaju pregorelih očnih nerava.

Celofan, folije i trakaste zavese samo su neki od omiljenih odevnih predmeta dragih nam umetnica, a kad se to začini fluorescentnom šminkom tipa “dete se zaigralo flomasterima” i frizurom “ja sam kraljica džungle” nastaje fešta kakva se ne viđa ni u cirkusu “Medrano”.

Iako je lista modnih prestupnica dovoljno duga da se napiše novi “Rat i mir” s tim što mira ne bi tu bilo, hitnu pomoć uputićemo samo onim najugroženijim.

jj Njima treba modna hitna pomoć!

Veličanstvena trojka

Na solidnom šestom mestu nalazi se Lepa Brena – ikona turbo folka i po mnogima najveća zvezda bivše nam Juge. Najduže noge na estradi i dan danas žare i pale neprolaznim hitovima bez kojih se ne može zamisliti nijedno slavlje i opštenarodno veselje širom Balkana. Problem je samo što su te i dalje zgodne noge upakovane uglavnom u jeftine cirade i stoljnjake koje kao da uzima u Bloku 70, od onoga što ne može da se proda. Pa zašto, Priti Brenda, zašto? Zar je problem, posle toliko godina uspešne karijere izdvojiti koji evrić i pojaviti se pred publikom u nečemu što bar deluje skupo? Godine lete, nema još mnogo vremena za učenje.

Na petom mestu naše liste najugroženijih nalazi se Snežana Babić, čuvena Sneki. Oko dužine butkica vodi mrtvu trku sa Brenom, ali nažalost i nju za xy godina manje ili više uspešne karijere još nismo videli u kombinaciji koja se može podvesti bar pod “prihvatljivo”. Sneki najviše voli da izgleda kao novogodišnja jelka, umotana u šljašteću foliju sa sve šljokicama prosutim po celom telu, kosi, licu… Smanji malo doživljaj, draga Sneki, jer se plašim da možemo svi da oslepimo.

Devedesetih je dizala masu na noge hitovima “Čokolada” i “Šibica” a danas, kao i tad, baca na pod od smeha pri pogledu na njene modne promašaje. Naravno, u pitanju je besmrtna Jami na ubedljivom četvrtom mestu, legenda beogradskih kafana, po nekima i “kostobolja sa gavom pitona” a svakako i promašaj nedelje u svim modnim žirijima. Mani se salveta, lanaca i katanaca i obuci za promenu nekad i haljinu, draga Jami.

5110 Njima treba modna hitna pomoć!

Sam vrh

Visoko treće mesto nesumnjivo pripada sitnoj, ali dinamitnoj i kočopernoj Maji Nikolić. Jedan od najboljih vokala estrade obožava plisirane miniće koje više ne nose ni navijačice iz Zimbabvea, štikle kao iz crtaća i haljine od plastike koje ističu njeno zmijsko telo. Naravno, nezaobilazan detalj je i pogled od kog se ledi krv u žilama. Majo, a da ti samo pevaš na radiju i ne pojavljuješ se pred kamerama, šta misliš o tome?

Luče iz Kasidola ili legendarna Dragana Mirković, kako vam draže, zaslužila je srebrno drugo mesto. Vlasnica najvećih hitova narodne muzike i svakako jedan od najlepših vokala u svojoj branši, iako živi u pravoj bajci sa sve dvorcima i svitom sluga i dalje najviše voli da se umota u zavese i draperije. Gago, šteta da lepa i zgodna žena kao ti i dalje šokira modnim poduhvatima, nije sramota pitati ako ne znaš. Stil se ne kupuje, ali stilista da, a tebi bar neće biti problem da platiš.

And the winner is… iako nije iz pevačke branše, Lea Kiš bez dileme suvereno drži prvo mesto na listi najugroženijih i najbeznadežnije obučenih javnih ličnosti. Osim što je javnost šarmirala zavodljivim glasom, harizmatična voditeljka često oduševljava svojim baroknim punđama, niskama raznobojnih bisera, jorgan haljinama i cipelama koje ni istraživači paranormalnog ne bi umeli da objasne. Lea, Lea… hitno menjaj butik i ne veruj nikome, izgleda da te mrze!


Marko Obradović je student Fakulteta za kulturu i medije. Voli da provodi vreme sa kvalitetnim i neobičnim ljudima, ali i sam sa svojim hobijima – ples, fitnes, psihologija, parapsihologija, geografija, hortikultura… Najviše prezire laž, licemerje i nepravdu. Samo kreativan dan je ostvaren dan – parola je kojom se vodi kroz život.

Comments