#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

No Doubt proterani sa interneta

No Doubt proterani sa interneta

Ekranizacija trećeg singla sa novog albuma, koji obeležava veliki povratak grupe posle 11 godina, snimana je u stilu Amerike sedamnaestog veka. Spot je režirala Melina Macukas (Melina Matsoukas), reditelj Rijaninog (Rihanna) popularnog spota “We Found Love”. Nije prošlo ni 24 časa od objavljivanja spota, grupa je uklonila zbog kritike američke javnosti, a razlog tome je, navodno, ruganje američkim domorcima.

Fanovi grupe koji su videli spot kažu da su razočarani jer ne vide razlog uklanjanja spota, a pogotovo ne vide nikakve znake ruganja bilo kome.

SLIKA19 No Doubt proterani sa interneta

Kolaž scena iz spota “Looking Hot”

SLIKA28 No Doubt proterani sa interneta

Još jedna problematična scena

Ipak, na zvaničnom sajtu grupe stoji saopštenje i objašnjenje:

“Kao multietnički bend od samog osnivanja, izgradii smo međusobne odnose na različitosti i poštovanju drugih kultura. Nije nam bila namera da novim spotom nekog uvredimo, povredimo ili banalizujemo američke domoroce, njihovu kulturu ili civilizaciju. Iako smo se posavetovali s našim prijateljima, pripadnicima ove etničke zajednice, kao i stručnjacima za američke domoroce sa Univerziteta u Kaliforniji, tek sada smo shvatili da smo uvredii jedan narod. Ovo je velika muka za nas, zbog čega ćemo istog trenutka ukloniti spot. Muzika koja nas je nadahnula kada smo osnivali bend, kao i odnosi nas i naših prijatelja, porodice i fanova, izgrađeni su na poštovanju, jedinstvu i sveobuhvatnosti. Najiskrenije se izvinjavamo domorocima i svima koji su se na bilo koji način našli uvređeni spotom ‘Looking Hot’. Mi nismo oni koji povređuju druge.”

Na sličnom udaru našao se i brend Victoria’s Secret zbog prikazivanja indijanske perjanice. Očigledno je to najviše pogodilo domoroce, jer je perjanica sveto obeležje, a ne modni detalj. Malo je čudno, ipak, da se odjednom tolika halabuka stušti na sve koji je prikazuju, nevezano za kontekst.

Izvori fotografija: mirror.co.uk, blogspot.com


Filip Milić Uporan. Optimista. Borac za ljudska prava, realizam i pozitivizam. Ponekad se oseća da nije ni na nebu ni na zemlji. Veliki ljubitelj mačaka! Želi da sazna svrhu življenja i stvari van materijalnog. Novinarstvo kao poriv kreativnosti. Kreativnost kao poriv za novinarstvo.

Editors choice