Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Noć muzeja: Apoteka s početka veka

Noć muzeja: Apoteka s početka veka

U Pedagoškom muzeju, u okviru manifestacije Noć muzeja, proteklog vikenda posetioci su imali prilike da se druže sa apotekarima i njihovim kolegama iz Eucerina koji su im pružili sve informacije o apotekarstvu s početka 20. veka i dugoj tradiciji medicinske nege kože. Posetioci su saznali koje aparature su korišćene, kako su izrađivani pojedini farmaceutski oblici i kako su izgledali tadašnji lekovi. Bila je ovo prilika da se vide retki eksponati, Pharmacopoeae (knjiga uputstava za identifikaciju sastojaka lekova) iz 16. veka, zatim apotekarske bočice iz srpskih apoteka, izgled prvih apoteka u Srbiji, kao i one koju je osnovao Pol Bersdorf, zajedno sa prvim pakovanjima Eucerin preparata koji su se pojavili u Nemačkoj u to doba.

Zainteresovani su takođe učestvovali u uzbudljivoj radionici, tokom koje su se spravljale pilule i kreme na starinski način, sa autentičnim komponentama uz vođstvo profesora sa Farmaceutskog fakulteta u Beogradu.

U ambijentu retro apoteke, Eucerin®, najstariji medicinski brend za negu kože, koji je prisutan na svetskom tržištu više od 110 godina, dokazao je da najefikasnije formulacije nastaju iz spoja starog i novog, jer snaga najuspešnijih leži u poštovanju tradicije, ali i inovativnim rešenjima u skladu sa zahtevima novog doba.

Prof. dr Dušica Krajnović, sa Farmaceutskog fakulteta upoznala je prisutne sa značajnim odrednicama svih eksponata i uputila ih u tradiciju saradnje nemačke i srpske farmacije, koja je aktuelna i danas, o čemu svedoči i ova izložba. Studenti Farmaceutskog fakulteta predstavili su svoje muzičke talente i na taj način učinili ovaj nesvakidašnji povratak u prošlost još zabavnijim.

ALX1210 Noć muzeja: Apoteka s početka veka ALX1353 Noć muzeja: Apoteka s početka veka ALX1902 Noć muzeja: Apoteka s početka veka ALX1907 Noć muzeja: Apoteka s početka veka ALX2121 Noć muzeja: Apoteka s početka veka

Editors choice