Da li je okej što i dalje volimo seriju “The Queens Gambit” i što želimo da je pogledamo ponovo? Ne možemo da prestanemo da mislimo o njoj, i čini nam se da postajemo pomalo opsednuti šahom i šahovskim tablama – toliko da čak želimo da ih nosimo i na noktima! Dezen šahovske table je, srećom, u trendu, a pored manikira, u poslednje vreme ga možemo primetiti i na popularnim odevnim komadima, kao što su pantalone retro kroja. Odlučne da ispratimo ovaj trend i ispunimo svoje šahovske snove, pronašle smo šest različitih neobičnih načina da svoje nokte ukrasimo dezenom šahovskih tabli – i predstavljamo vam ih u nastavku teksta! Uživajte!

“Nepravilan” šahovski dezen

Iako šahovske table vezujemo za kvadrate, minimalizam i pravilnost, sa njima se u umetničkom smislu slobodno možete malo poigrati. One ne moraju da vam prekrivaju čitav nokat, a mogu čak i da se razlivaju i budu nepravilnih linija. Odabir palete boja je samo na vama, a u okviru jednog manikira možete imati i više raznobojinih dezena šahovskih tabli. Čak su i dodatni suptilni detalji poželjni. Ovaj tip manikira dobro pristaje bademastim noktima srednje dužine, koje ćete prvo prekriti bezbojnom bazom.

French manikir šahovske table

Jedan od najzanimljivijih načina da dezen šahovske table nanesete na nokte je da to bude u okviru vrhova (ne)klasičnog, čuvenog french manikira. Dakle, vrhovi koji bi vam inače biti beli sada bi trebalo da budu dezenirani u stilu šahovskih tabli, a možete ih kombinovati i sa drugim dezenima. Pustite mašti na volju i nemojte se ograničiti ničim. Nežne, zemljane i prirodne – jesenje boje su u ovom slučaju odličan izbor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melanie (@overglowedit)

Šahovske table ukombinovane sa jednobojnim noktima

Ne mora vam apsolutno svaki nokat biti u dezenu šahovske table, ako vam se to čini kao preterani trud ili jednostavno suviše upadljiva stilizacija. Svoj manikir možete umiriti time što ćete nekoliko dezeniranih noktiju uklopiti sa nekoliko sjajnih, a predlažemo vam da boja tamnijih kvadrata na šahovskom dezenu bude boja kojom ćete prelakirati preostale nokte. Mat ili sjajni lak, na vama je da izaberete, jer će ove jeseni oba biti podjednako popularna.

Comments