#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Nosim masku, ali to sam ja

Nosim masku, ali to sam ja

 

Bez maski, kontakt sa svetom bio bi gotovo nemoguć. Zamislite da svi idemo okolo, listajući se neprekidno kao otvorena knjiga iz koje se naši doživljaji i osećanja prosipaju nekontrolisano. Stanemo sa nekim da porazgovaramo i vrisnemo zaprepašćeni šta ti se dogodilo, izgledaš užasno, a on nas prvo udari razljućen našim netaktičnim komentarom koji je pogodio tačno u bolno mesto, a onda se rasplače i zbog svog postupka i zbog svog stanja. A mi ga možda zagrlimo i rasplačemo se sa njim ili mu kažemo da odjebe sa svojim sranjima i da smara nekog drugog. Pa ljudi bi se raspadali na sve strane od količine emocija koje se slobodno izlivaju i ličili bi na gomilu ludaka, ili na obdanište bez vaspitača i strukture.

woman with mask 1920x1200 Nosim masku, ali to sam ja

Maska je oruđe ega

Dakle, maske su neophodne. Gard je neophodan. Kontrola osećanja i reakcija, takođe. Nije predviđeno da budemo deca, osim dok smo deca – a deca su pod nadzorom odraslih i oslanjaju se na njih da im obezbede strukturu i funkcionisanje, dok i sami ne porastu i ne nauče da biraju maske i kontrolišu osećanja i ponašanje. Mi računamo sa maskama. Ali ih isto tako i dobro zapažamo, ako nas zanima da obratimo pažnju. Maske isto tako dozvoljavaju da se napravimo ludi i iskuliramo, a da nikoga ne povredimo svojim nedobrodošlim zapažanjima.

Takođe dozvoljavaju i da pogledamo kroz njih i zadržimo pogled, ako ugledamo potrebu za pažnjom. Jer ispod providne maske je neko koga znamo i za koga možemo da procenimo u kakvom je stanju baš po maski koju nosi tog trenutka. I tada samo treba da odložimo svoju masku i sačekamo. Sagovornik će učiniti isto, pre ili kasnije. Maske su korisne, ako ih ne navlačite jednu preko druge. Jer odmah ispod maske morate biti vi i niko drugi.

Izvori fotografija: wallpapersdb.org, weheartit.com 


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice