#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

6 makeup proizvoda kojima treba da osvežiš svoj neseser

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

 

Bez maski, kontakt sa svetom bio bi gotovo nemoguć. Zamislite da svi idemo okolo, listajući se neprekidno kao otvorena knjiga iz koje se naši doživljaji i osećanja prosipaju nekontrolisano. Stanemo sa nekim da porazgovaramo i vrisnemo zaprepašćeni šta ti se dogodilo, izgledaš užasno, a on nas prvo udari razljućen našim netaktičnim komentarom koji je pogodio tačno u bolno mesto, a onda se rasplače i zbog svog postupka i zbog svog stanja. A mi ga možda zagrlimo i rasplačemo se sa njim ili mu kažemo da odjebe sa svojim sranjima i da smara nekog drugog. Pa ljudi bi se raspadali na sve strane od količine emocija koje se slobodno izlivaju i ličili bi na gomilu ludaka, ili na obdanište bez vaspitača i strukture.

woman with mask 1920x1200 Nosim masku, ali to sam ja

Maska je oruđe ega

Dakle, maske su neophodne. Gard je neophodan. Kontrola osećanja i reakcija, takođe. Nije predviđeno da budemo deca, osim dok smo deca – a deca su pod nadzorom odraslih i oslanjaju se na njih da im obezbede strukturu i funkcionisanje, dok i sami ne porastu i ne nauče da biraju maske i kontrolišu osećanja i ponašanje. Mi računamo sa maskama. Ali ih isto tako i dobro zapažamo, ako nas zanima da obratimo pažnju. Maske isto tako dozvoljavaju da se napravimo ludi i iskuliramo, a da nikoga ne povredimo svojim nedobrodošlim zapažanjima.

Takođe dozvoljavaju i da pogledamo kroz njih i zadržimo pogled, ako ugledamo potrebu za pažnjom. Jer ispod providne maske je neko koga znamo i za koga možemo da procenimo u kakvom je stanju baš po maski koju nosi tog trenutka. I tada samo treba da odložimo svoju masku i sačekamo. Sagovornik će učiniti isto, pre ili kasnije. Maske su korisne, ako ih ne navlačite jednu preko druge. Jer odmah ispod maske morate biti vi i niko drugi.

Izvori fotografija: wallpapersdb.org, weheartit.com 


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice