Nakon što je 2018. godine lansirala svoju online beauty platformu Rose Inc, britanski supermodel Rosie Huntington Whiteley odlučila je da se oproba i u ulozi izvršnog producenta. Specijalno za Quibi platformu, Rosie je odlučila da pokrene evoju emisiju o beauty industriji pod imenom About Face.

Kada je pre 2 godine pokrenula svoju beauty platformu sa makeup tutorialima i savetima za šoping, nije očekivala da će sajt steći svetsku popularnost i imati svoju stalnu publiku. Tokom kreiranja sadržaja za platformu i isprobavanja proizvoda različitih brendova, shvatila je da ovi proizvodi u stvari govore o njihovim tvorcima. Postepeno je počela da istražuje pozadinu brendova, njihove osnivače i ideje i došla na ideju da svako od njih treba da ispriča svoju stranu priče o tome šta znači biti preduzetnik u beauty industriji danas. Njenu ideju o ovakvoj emisiji podržala je i Alfred Street produkcija koja jedan od tvoraca emisije Project Runway.

Kao jedan od brojnih obožavalaca beauty industrije, i osoba koja je upoznala neke od najznačajnijih imena u njoj, Rosie je uvidela da, već godinama, primat u industriji imaju veliki konglomerati, koji u potpunosti kontrolišu proizvodnju, prodaju i marketing većine beauty brendova. Svi brendovi pod njihovim okriljem su jednolični i koriste se sličnim strategijama i formulama. Ipak, poslednjih 5 godina odjednom su počeli da se pojavljuju nezavisni brendovi koji su beležili neočekivane uspehe, a istovremeno i prkosili korporacijama i oblicima poslovanja koji su vladali nekada. Tvorci iza većine tih kompanija bile su – žene.

Comments