Modna kuća Calvin Klein izbacila je novu džins kolekciju za sezonu jesen/zima.

Prepoznatljiva američka ulična moda, u okviru nove linije interpretirana je u luksuznim modelima i neočekivanim kombinacijama, u slojevima koji stvaraju asimetrične proporcije, odišući nepokolebljivom slobodom.

Calvin Klein 2 Nova džins kolekcija modne kuće Calvin Klein

Filcovani, iskuvani, polirani i lakirani materijali, dodatno su obrađeni ispiranjem i erodiranjem. Majice i komotni džemperi u senzualnoj kombinaciji sa svilenim šalovima i providnim ili metalik žoržetom, evociraju osećaj istovremene razgolićenosti i pokrivenosti. Čista paleta bledosivih tonova kamena, krem i ružičastih tonova pudera i rumenila, čini kontrast sa tonovima oficir (tamno) plave i crne boje. Modeli od tzv. poni kože do streč nape u crnoj boji, daju tamnu teksturalnu čvrstinu mekoj i taktilnoj svilenoj alpaki i vuni.

Donji delovi trenerke i dukserice sa krupnim logom i vidljivi pojas donjeg veša pružaju razigranu američku opuštenost. Više modela sa visokom kragnom daje osećaj zaštićenosti – od pegavih i meliranih vunenih jakni s dva lica i kaputa od filca neobrađenih ivica, do avijatičarki od eko ovčije kože i bajkerskih jakni. Teksas je predimenzioniran ili skupljen minimalnim ispiranjem i glaziranim finišom u plavo-sivim tonovima.

calvin klein 3 Nova džins kolekcija modne kuće Calvin Klein

Sakriveni šavovi i detalji mogu se naći u svim formama: opuštenim, slim, bojfrend, strejt – kao i u novim girlfrend farmerkama – sve u slavu uniseks senzibiliteta. Ove jeseni ultimativnu kombinaciju predstavljaju muški sako i nove, opuštene farmerke širokih nogavica. Poslednje iznenađenje predstavlja donji veš: mikrofiber i čipka u tonovima sive lisice, kanadske kune i crne boje.

Dizajn muških modela je ogoljen i utilitaran – bilo da je reč o sređenom ili opuštenom stilu. Sirovi teksas na teksas stil odlikuje se sakrivenim detaljima kao što je ergonomsko kopčanje. Tamni, neporubljeni krajevi tonalno upareni sa novom jaknom (ili sakoom) sa zip kopčanjem, nose se preko teksas košulje i u kombinaciji sa uskim i podvijenim farmerkama.

calvin klein 1 Nova džins kolekcija modne kuće Calvin Klein

U osnovi teksas košulja i jakna sa po dva džepa leži  vojnički stil oličen minimalnim štepovima i porubima. Dukserice i jakne od lepljenih tkanina ivica zaštićenih toplom presom, meko prijanjaju uz telo. Bajkerske jakne sa dva lica of filca i kože sirovo obrađenih ivica, ili avijatičarke od šetland vune ili crne poni kože, krojene su tako da prate liniju torzoa.
Kolekciju brenda Calvin Klein možete kupiti u prodavnicama “Fashion&Friends” u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Comments