Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Nova godina je nova prilika, šansa da počnemo sve ispočetka, da sebe promenimo, učinimo boljim, plemenitijim, zadovoljnijim. Nema osobe koja svake nove godine sebi iznova i iznova ne obećava da će se promeniti. A šta stvarno radimo? I da li je Nova godina stvarno jedan novi početak ili sve nastavlja da teče onako kako je i bilo?

Veče sjaja, glamura, raskoši, veče nezaboravno ludog provoda, veče za koje se dugo spremamo i dugo o njemu razmišljamo, veče kada nebo blješti raznobojnim sjajem, veče kada sebi nešto novo obećamo – novogodišnje veče. Kada se kazaljke spoje i jedan novi početak zakuca na vrata, nesebično sebi poklanjamo pregršt obećanja. Tiho šapućemo molitvu za zdravlje, sreću, uspeh i naravno mnogo ljubavi i čvrsto se zaričemo da će ova godina biti drugačija, uspešnija, bolja, da ćemo biti srećniji, zadovoljniji, i da ćemo sve činiti da loše navike iz prošlosti promenimo. I gde god da smo u tom trenutku verujemo u ostvarenje svojih snova, u bolje sutra.

Nažalost, to bolje sutra retko kada i retko kome dođe. Posle nekoliko dana euforije i radosti, novogodišnjih praznika i proslava, život nastavlja da teče po starom. Vraćamo se svojim obavezama, a uvek i svojim navikama. Zaboravljamo one čarobne trenutke obećanja, one svečane zakletve i želje. Nemamo vremena da o tome mislimo, nema više one ambicije koja nas pokreće i sva obećanja padaju u vodu. Kada onaj simpatični dekica u crvenom ode svojoj kući, sa sobom odnese sve naše planove i onda cele godine iznova čekamo da se vrati, da ponovo počne novi početak.

Novi početak za šta? Izgleda samo za stare navike. Kada padne sjaj i nebo prestane da blješti ostajemo da pogledamo istini u oči, shvatamo da obično neće biti bolje, da mi nećemo pokušati da budemo bolji ili da ne želimo i nemamo volje da pokušamo da budemo bolji. Ostaju samo puste želje i nadanja, pusta verovanja u sebe i neki novi početak. Stare navike se vraćaju ili nikada nisu ni odlazile, sve je isto, mi smo isti, ljudi oko nas su isti. Sve bude onako kako je bilo i pre te magične večeri, navike ostaju. Često se budimo sa svim teretom prošlosti i retko kada se stvarno menjamo.

SLIKA 138 Nova godina: Novi početak za stare navike
Nova godina – novi početak

Hajde da to ne bude tako, hajde da jednom zaista ostvarimo ono što smo naumili. Hajde da naš poklič i jaka volja budu naše zvezde vodilje, da stvarno sebe promenimo, počnemo novi početak, steknemo nove navike i zaboravimo sve ono ružno iz prošlosti. Da zaboravimo nemile događaje i neprijatne reči, neka naša volja i čvrsta odluka budu jedini put ka lepšem životu, jer samo one nas zaista mogu i odvesti u neki bolji svet. Sami sebi zaista možemo pružiti mnogo. Pravi Deda Mraz i prava zvezda vodilja može biti jedino naša volja i naša vera u uspeh.

Neka taj svečani trenutak stvarno bude jedan novi početak. Neka Nova godina ne bude samo još jedan u nizu kalendarski ciklus, samo još jedan 1. januar, neka to ne bude novi početak za stare navike. To je ono što vam iskreno i od srca želimo i, naravno, standarni paket želja – mnogo sreće, zdravlja i ljubavi u “Novoj godini”. Srećno u osvarenju svojih želja!


Jelena Šipčić studira novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Obožava modu i voli da piše o njoj. Čvrsto veruje da će jednog dana postati uspešna novinarka.

Editors choice