Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

Kako se “radi” ljubav prema sebi u 2020?

Sa liste (neispunjenih) odluka: 5 saveta kako da uspešno dođeš do željene figure

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Nova godina je nova prilika, šansa da počnemo sve ispočetka, da sebe promenimo, učinimo boljim, plemenitijim, zadovoljnijim. Nema osobe koja svake nove godine sebi iznova i iznova ne obećava da će se promeniti. A šta stvarno radimo? I da li je Nova godina stvarno jedan novi početak ili sve nastavlja da teče onako kako je i bilo?

Veče sjaja, glamura, raskoši, veče nezaboravno ludog provoda, veče za koje se dugo spremamo i dugo o njemu razmišljamo, veče kada nebo blješti raznobojnim sjajem, veče kada sebi nešto novo obećamo – novogodišnje veče. Kada se kazaljke spoje i jedan novi početak zakuca na vrata, nesebično sebi poklanjamo pregršt obećanja. Tiho šapućemo molitvu za zdravlje, sreću, uspeh i naravno mnogo ljubavi i čvrsto se zaričemo da će ova godina biti drugačija, uspešnija, bolja, da ćemo biti srećniji, zadovoljniji, i da ćemo sve činiti da loše navike iz prošlosti promenimo. I gde god da smo u tom trenutku verujemo u ostvarenje svojih snova, u bolje sutra.

Nažalost, to bolje sutra retko kada i retko kome dođe. Posle nekoliko dana euforije i radosti, novogodišnjih praznika i proslava, život nastavlja da teče po starom. Vraćamo se svojim obavezama, a uvek i svojim navikama. Zaboravljamo one čarobne trenutke obećanja, one svečane zakletve i želje. Nemamo vremena da o tome mislimo, nema više one ambicije koja nas pokreće i sva obećanja padaju u vodu. Kada onaj simpatični dekica u crvenom ode svojoj kući, sa sobom odnese sve naše planove i onda cele godine iznova čekamo da se vrati, da ponovo počne novi početak.

Novi početak za šta? Izgleda samo za stare navike. Kada padne sjaj i nebo prestane da blješti ostajemo da pogledamo istini u oči, shvatamo da obično neće biti bolje, da mi nećemo pokušati da budemo bolji ili da ne želimo i nemamo volje da pokušamo da budemo bolji. Ostaju samo puste želje i nadanja, pusta verovanja u sebe i neki novi početak. Stare navike se vraćaju ili nikada nisu ni odlazile, sve je isto, mi smo isti, ljudi oko nas su isti. Sve bude onako kako je bilo i pre te magične večeri, navike ostaju. Često se budimo sa svim teretom prošlosti i retko kada se stvarno menjamo.

SLIKA 138 Nova godina: Novi početak za stare navike
Nova godina – novi početak

Hajde da to ne bude tako, hajde da jednom zaista ostvarimo ono što smo naumili. Hajde da naš poklič i jaka volja budu naše zvezde vodilje, da stvarno sebe promenimo, počnemo novi početak, steknemo nove navike i zaboravimo sve ono ružno iz prošlosti. Da zaboravimo nemile događaje i neprijatne reči, neka naša volja i čvrsta odluka budu jedini put ka lepšem životu, jer samo one nas zaista mogu i odvesti u neki bolji svet. Sami sebi zaista možemo pružiti mnogo. Pravi Deda Mraz i prava zvezda vodilja može biti jedino naša volja i naša vera u uspeh.

Neka taj svečani trenutak stvarno bude jedan novi početak. Neka Nova godina ne bude samo još jedan u nizu kalendarski ciklus, samo još jedan 1. januar, neka to ne bude novi početak za stare navike. To je ono što vam iskreno i od srca želimo i, naravno, standarni paket želja – mnogo sreće, zdravlja i ljubavi u “Novoj godini”. Srećno u osvarenju svojih želja!


Jelena Šipčić studira novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Obožava modu i voli da piše o njoj. Čvrsto veruje da će jednog dana postati uspešna novinarka.

Editors choice