Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Udruženje građana “Nauči me” lansiralo je aplikaciju “Vučilo – dolina magičnih reči“, koja kroz igru omogućava učenje i uvežbavanje pravopisa srpskog jezika. S obzirom na to da deca sve ranije dobijaju sopstveni telefon i da savremena tehnologija privlači njihovu pažnju, aplikacija je osmišljena kao inovativno rešenje za savladavanje pravopisа. Kroz više od 2.000 kontekstualizovanih primera različitih nivoa težine, “Vučilo” pokriva gotovo sve oblasti pravopisa, a dodatne opcije, kao i originalne slike, muzika i zvučni efekti igricu čine još zanimljivijom. Za sada je dostupan korisnicima Android telefona, dok je u pripremi i verzija za telefone sa iOS operativnim sistemom.

Vučilo dolina magičnih reči fotografija 2 Nova igrica za učenje pravopisa srpskog jezika dostupna korisnicima Android telefona

Svesni nedostatka motivacije kod učenja na uobičajeni način, rešili smo da učenicima u našoj zemlji pružimo alternativni metod za savladavanje pravopisa. Kao rezultat nastala je ova lepa i zanimljiva igrica. Cilj nam je da aplikaciju isprobaju svi učenici, zbog čega je naš “Vučilo” besplatan i na taj način dostupan svima“, rekao je Milan Petrović, profesor srpskog jezika i koordinator ovog projekta. Projekat “Vučilo – dolina magičnih reči” jedan je od prošlogodišnjih pobednika na konkursu Superste, u okviru koga Erste Banka, sa partnerskom Fondacijom Dokukino, novčano i mentorski podržava projekte inspirisane problemima u društvu, koji stvaraju nove sadržaje u oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja.

Aplikacija se može preuzeti u Google Play prodavnici. “Nauči me” je nevladina organizacija koja uvodi i promoviše inovacije u obrazovanju, a o svojim idejama piše u istoimenom časopisu. Osnovni cilj udruženja je da mladima omoguće da sami istražuju i uče, a “Vučilo – Dolina magičnih reči” predstavlja njihov pionirski projekat u ovoj oblasti.

Editors choice