Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Air Max revolucija uz the Spot

Nova igrica za učenje pravopisa srpskog jezika dostupna korisnicima Android telefona

Nova igrica za učenje pravopisa srpskog jezika dostupna korisnicima Android telefona

Udruženje građana “Nauči me” lansiralo je aplikaciju “Vučilo – dolina magičnih reči“, koja kroz igru omogućava učenje i uvežbavanje pravopisa srpskog jezika. S obzirom na to da deca sve ranije dobijaju sopstveni telefon i da savremena tehnologija privlači njihovu pažnju, aplikacija je osmišljena kao inovativno rešenje za savladavanje pravopisа. Kroz više od 2.000 kontekstualizovanih primera različitih nivoa težine, “Vučilo” pokriva gotovo sve oblasti pravopisa, a dodatne opcije, kao i originalne slike, muzika i zvučni efekti igricu čine još zanimljivijom. Za sada je dostupan korisnicima Android telefona, dok je u pripremi i verzija za telefone sa iOS operativnim sistemom.

Vučilo dolina magičnih reči fotografija 2 Nova igrica za učenje pravopisa srpskog jezika dostupna korisnicima Android telefona

Svesni nedostatka motivacije kod učenja na uobičajeni način, rešili smo da učenicima u našoj zemlji pružimo alternativni metod za savladavanje pravopisa. Kao rezultat nastala je ova lepa i zanimljiva igrica. Cilj nam je da aplikaciju isprobaju svi učenici, zbog čega je naš “Vučilo” besplatan i na taj način dostupan svima“, rekao je Milan Petrović, profesor srpskog jezika i koordinator ovog projekta. Projekat “Vučilo – dolina magičnih reči” jedan je od prošlogodišnjih pobednika na konkursu Superste, u okviru koga Erste Banka, sa partnerskom Fondacijom Dokukino, novčano i mentorski podržava projekte inspirisane problemima u društvu, koji stvaraju nove sadržaje u oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja.

Aplikacija se može preuzeti u Google Play prodavnici. “Nauči me” je nevladina organizacija koja uvodi i promoviše inovacije u obrazovanju, a o svojim idejama piše u istoimenom časopisu. Osnovni cilj udruženja je da mladima omoguće da sami istražuju i uče, a “Vučilo – Dolina magičnih reči” predstavlja njihov pionirski projekat u ovoj oblasti.

Editors choice