Najveći modni događaj se dešava. Ovog trenutka. A pre nego što napravimo detaljan izveštaj sa revija, evo za koja nova imena Njujorške nedelje mode moraš da znaš.

Batsheva

Verovatno baš i nije očekivano i normalno da jedan modni brend predstavi novi model haljine na Instagramu uz jednostavan, ali zavodljiv komentar: “Size 6, who wants it?” Ali, Batsheva je upravo to! Haljine ovog brenda su prepoznatljive po malim serijskim brojevima i prilično starinskom dizajnu (lično, mene asociraju na film “Duhovi u nama”, iako su mi prilično simpatične), a celokupan vajb kojim kolekcija odiše posledica je pravoslavno-jevrejskog stila života same dizajnerke, kao i estetike hrišćanskih sekti poput Menonita i Amiša. Sve ovo možda zvuči prilično uznemirujuće i čudno, naročito zato što se čini da je brend totalno kul, lepršav i veseo. Inače, Batsheva postoji od 2016. godine, a evo, dve godine kasnije, imaće svoj debi na Nedelji mode u Njujorku.

Kyemah McEntyre

“Parsons School of Design” je imala i Marka Džejkobsa i Aleksandra Vanga, ali nijedan od njih nije imao tu čast da stilizuje Dženet Džekson pre nego što je diplomirao. Ali, Kyemah McEntyre je uradila upravo to! Ipak, ovoj devojci koja dolazi iz Nju Džerzija slava nije nepoznata, naprotiv! Okusila ju je još mnogo ranije, kada je njena Dashiki-print haljina za maturu postala jako viralna i kada su priče o ovoj mladoj dizajnerki preplavile medije širom sveta. Pa ipak, Kyemah McEntyre je tek počela. Sa preko 80k Instagram pratilaca i misijom da proširi granice mainstream američke lepote, ova mlada umetnica će se po prvi put predstaviti na Njujorškoj nedelji mode i to na Flying Solo takmičenju dizajnera. You go girl!

CDLM

Njujorška nedelja mode nije prvi put da se Chris Peters nađe na modnoj pisti – on je druga polovina dizajnerskog tima brenda Creatures of the Wind koji već godinama unazad očarava modne urednike i stiliste. Ipak, ove sezone počinje svoju solo karijeru sa brendom koji nosi naziv Cueva de las Manos i kolekcijom kojom teži da premosti razlike između ženske i muške odeće. Možeš da očekuješ mnogo kože, krzna, oversized sakoa i pletiva, a možda čak i neku poznatu ličnost na pisti koja će nositi njegove kreacije!

Comments