Novi mesec, novi modni trend. Maj nam je došao i sada smo zvanično na onoj najuzbudljivijoj granici, sa koje za korak nazad možemo da se vratimo u hladnije proleće, dok nam korak napred obećava mirise leta, bademe i so. Na ovoj granici i u ovom mesecu, potrebni su nam odevni komadi koji se lako kombinuju, koje možemo da skinemo ako grane sunce, ili ogrnemo ako se ipak pojave oblaci, koji su stajliš i koji su kompatibilni za više različitih prilika – jer ćemo nakon poslova garantovano želeti da izađemo u šetnju i na piće. Odevni komadi koji su savršeni za maj su suknje od teksasa, kao i farmerke, a u trendu je uklopiti ih sa elegantnim sakoom i opuštenom, uskom majicom. Ovim stajlingom “pokrili” ste i različite vremenske prilike i više događaja koji vam se mogu naći na dnevnom redu, a evo kako da na šest načina kombinujete elegantni sako i teksas.

Teksas suknja, bela majica i bordo sako

Ovo je pravi rock girl šik, koji možemo videti na ulicama najpoznatijih evropskih modnih prestonica. Teksas suknja dubokog struka vraća se u modu, iako smo je poslednji put verovatno obukle u osnovnoj školi, a ovog maja uklopite je uz opuštenu, usku belu majicu (može i sa neobičnim printom), kao i uz elegantni sako. Ukoliko želite da budete malo više edgy, odlučite se za sako od pliša, u jarkoj i moćnoj boji kao što je na primer bordo. Dobre naočare za sunce i mnoštvo nakita apsolutni su plus uz ovaj look.

Oversize sako, kačket i široke farmerke

Javna ličnost, model i supruga Justina Biebera, Hailey Bieber, oduvek je važila za stilsku ikonu, te nije ni čudo što je i ona ispratila ovaj majski trend. Nju možemo videti u širokim farmerkama koje su blago podvrnute, uskoj crnoj majici i oversize crnom sakou. Ona je savršeno spojila elegantnost i sportski stil, time što je na ovu kombinaciju dodala poznate Nike Air Jordan patike i crni kačket.

Princeza Dajana, originalni džins i sako inspo

Ako ste se pitali da li je ovo novi modni trend, ili vuče svoje korene iz nekog drugog perioda – vreme je da vam otkrijemo odakle je on potekao. Jedna od modnih pionirki kombinovanja sakoa i džinsa upravo je legendarna princeza Dajana, koja je i česta stilska inspiracija mlade Hailey Bieber. Princeza Dajana zauvek će ostati upamćena kako po svojoj nežnoj duši, tako i po svojim bezvremenskim stilskim kombinacijama, koje želimo da iskopiramo i dan-danas!

Comments