U okviru serije osam izložbi angažovane umetnosti, u Uličnoj galeriji će se u četvrtak, 25. oktobra 2012. godine, od 20 časova, predstaviti Maja Nikolić i Danilo Lučić, izložbom fotografija “Pogled na drugačiji Beograd” čija tema je život beskućnika.

Seriju izložbi angažovane umetnosti organizuje udruženje “Mikro Art”, a foto–projekat “Pogled na drugačiji Beograd” je realizovan u organizaciji sa odeljenjem za sociologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.

250 Nova izložba u Uličnoj galeriji

O načinima preživljavanja beskućnika i eventualnim rešenjima ovakve situacije, autori izložbe će razgovarati na javnoj diskusiji, koja se održava nakon izložbe

O beskućnicima u Beogradu: U Beogradu trenutno živi oko hiljadu ljudi bez krova nad glavom, procene su centara za socijani rad. Izložba fotografija “Pogled na drugačiji Beograd” ima za cilj da prikaže svakodnevne strategije preživljavanja beskućnika, mogućnosti zadovoljavanja osnovnih ljudskih potreba, kao i načine na koje se transformiše javni prostor u te svrhe.

Autori izložbe Maja Nikolić i Danilo Lučić pokušavaju da otvore pitanje problema beskućništva, koje bi, za razliku od trenutno zastupljene strategije “čišćenja javnog prostora” od beskućnika, rezultiralo efikasnijim rešavanjem problema. O načinima preživljavanja beskućnika i eventualnim rešenjima ovakve situacije, autori izložbe će razgovarati na javnoj diskusiji, koja se održava nakon izložbe.

Izložbu i diskusiju podržava USAID u okviru programa “Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva” kojim rukovodi Institut za održive zajednice (ISC).

Comments