​U petak veče je u prelepom ambijentu galerije G12 Hub, modna dizajnerka Ines Janković, u formi izložbe, prikazala kolekciju nakita za proleće/leto 2016, u okviru svog brenda INES Atelier, koju je simbolično nazvala BIRD IN SPACE.

555799fd 4150 4ab0 8919 78c12c9b2e80 Nova kolekcija nakita BIRD IN SPACE brenda INES Atelier

Kolekcija je inspirisana istoimenom skulpturom rumunskog vajara Konstantina Brankuzija. Bird in Space je remek-delo nastalo 1923. godine, a ono što ga karakteriše je činjenica da se umetnik nije fokusirao na fizičke atribute ptice, već na njene pokrete u letu. Upravo je to bio motiv i pristup na kome je baziran dizajn modela koji čine ovu kolekciju.

Svi komadi nakita izrađeni su u Milanu, u maloj laboratoriji, gde su nekada nastajali i oni sa potpisom prestižnih juvelirskih kuća kao što su Bvlgari ili Cartier.

bird in space 3 Nova kolekcija nakita BIRD IN SPACE brenda INES Atelier bird in space 11 Nova kolekcija nakita BIRD IN SPACE brenda INES Atelier

Ovde se praktikuje poseban pristup izradi bižuterije, po tradicionalnim metodama starih majstora, što čitavoj kolekciji daje posebnu notu. Samim tim i svaka ogrlica, prsten, narukvica… dobija vanvremensku vrednost i izlazi iz okvira trendy komada. Izlivene forme bakra u kombinaciji sa Swarovski kristalima i različitim završnim obradama, dale su moderan i nesvakidašnji izgled nakitu.

bird in space 5  Nova kolekcija nakita BIRD IN SPACE brenda INES Atelier

Kolekcija sadrzi četiri grupe, prevashodno po boji podeljene. Prva je pastelna grupa, u kojoj dominiraju nežni tonovi, sa rodijum završnom obradom. Komadi prepoznatljivi po kamenju “Tiffany” tonova obrađeni su svetlim dvanaestokaratnim zlatom i čine drugu grupu. Potpunu novinu predstavlja galvanizacija u braon pozlati, u kombinacija sa oker, fuksija i deep blue kamenjem, što je karakteristika treće grupe nakita. U poslednjoj grupi akcenat je na antracit prevlaci, kojoj su “suprotstavljeni” neon kristali, koji ujedno predstavljaju i vrhunac kolekcije nakita​ Bird in Space.

bird in space 6 Nova kolekcija nakita BIRD IN SPACE brenda INES Atelier

Pored nakita, deo izložbe činile su fotografije iz lookbooka za ovu kolekciju, čiji je autor Miloš Nadaždin.

ines jankovic Nova kolekcija nakita BIRD IN SPACE brenda INES Atelier

Među posetiocima izložbe, dominirale su, naravno, dame, a mogle su se primetiti i brojne ličnosti iz kulturnog i javnog života Beograda: glumice Jelena Gavrilović, Marija Jovanović, Milica Majkić i Milica Petrović, zatim fotograf Miloš Nadaždin, pevačica Ilda Šaulić, novinarka Duška Jovanić, direktor Beogradske nedelje mode-Nenad Radujević, fitnes instruktor Emil Pavlekić, slikarka Biljana Cincarević i mnogi drugi.

jelena gavrilovic i nenad radujevic Nova kolekcija nakita BIRD IN SPACE brenda INES Atelier jelena kovacic i ljiljana soskic manekenke Nova kolekcija nakita BIRD IN SPACE brenda INES Atelier

Muziku je ovoga puta birao DJ SPACEWALKER.

 

Comments