Hot topics

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Testirali smo FOREO LUNA fofo uređaj za čišćenje lica – ovo su naši utisci!

Leto u gradu? Ovako možeš da provedeš svoj savršeni dan!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Sve što ti je potrebno za savršenu, opuštajuću kupku

Pre samo nekoliko dana svet je šokirala vest iz modnog sveta, a to je da Matthew M. Williams postaje novi kreativni direktor brenda Givenchy. Njegova prva kolekcija biće predstavljena u oktobru, a pred njim je svakako veliki izazov da zadovolji post-pandemijsko tržište koje žudi za inovacijama.

Mišljenje o ovom modnom dizajneru krajnje su podeljena – mnogi ne žele da poveruju, dok drugi smatraju da je ovaj izbor potpuno opravdan. Kalifornijski dizajner svoju umetničku karijeru započeo je saradnjama sa velikim muzičkim zvezdama kao što su Kanye West, a kasnije i Lady Gaga. 2015. godine osniva svoj modni brend pod nazivom 1017 ALYX 9SM koji je prvobitno pozdrazumevao isključivo ženske krojeve, ali je prerastao u jedan od najuzbudljivijih brendova na na Fashion Week-u muških modnih komada.

View this post on Instagram

spring/summer 2020

A post shared by Matthew M Williams (@matthewmwilliams) on

Kao kreativni direktor brenda Givenchy Williams će zameniti dizajnerku Clare Waight Keller, koja je svoje mesto napustila nakon malo više od dve godine. Ova dva dizajnera odlikuje potpuno drugačija estetika, što je razlog da se pitamo kako će novi Givenchy izgledati. Clare Keller nudila je nežne, elegantne i sofisticirane krojeve koji su privlačili žene kao što je Meghan Markle koja je dizajnerkinu venčanica ponela na svom kraljevskom venčanju. Rad Gospodina Givenchy-a mnogo više podseća na rad Riccarda Tiscija, još jednog svog prethodnika, koji je sada deo brenda Burberry, nego na dela bivše kreativne direktorke. Williams svoj modni pravac deli sa dizajnerima kao što su Virgil Abloh (Off-White i Louis Vuitton) i Demna Gvasalia (ranije Vetements, a sada Balenciaga).

Kao i njegovi prethodnici Williams će biti zadužen za sve kreativne aspekte brenda, uključujući muški i ženski dizajn. Upravo zbog njegovog grubog stila ne čudimo se što mnogi dovode u pitanju dugogodišnju istoriju bussiness couture-a ovog brenda koji je sve što njegov kreativni direktor nije, barem na prvi pogled. Dizajner već ima ženske poznate fanove, među kojima je i Bella Hadid koja je prigrlila njegov pretežno crni, odvažan dizajn.

Williams je svoj novi posao opisao kao ” životni san”. Prvi radni dan na ovoj poziciji imao je tek ove nedelje, a planira da debituje u Parizu ovog oktobra. Hoće li Meghan Markle ostati veliki fan ovog brenda? Ne možemo da dočekamo da saznamo.

Naslovna fotografija: instagram.com/matthewmwilliams/

Miona

 

Editors choice