Modna kuća Chanel, na čelu sa novom kreativnom direktorkom Virginie Viard, predstavila nam je svoju najnoviju modnu kolekciju za sezonu proleće 2021. godine, u veličanstvenom stilu u Grand Palais holu u Parizu. Scenografija je bila jednostavna i u belim tonovima, a na njoj su se isticala impozantno velika slova koja čine reč Chanel, a asociraju nas na čuveni Hollywood znak koji krasi planine Santa Monike. Ova slova igraju i posebnu simboličnu ulogu u samoj kolekciji, koja nije toliko inspirisana filmom koliko glumicama, njihovim životom i znanjem da u svakom trenutku mogu da se nađu u oku paparazza. One su glamurozne i onda kada su na crvenom tepihu ali i kada su čini se svakodnevno obučene, na ulici ili u restoranu, a zapravo u potpunosti vladaju situacijom. Modna kuća Chanel poznata je po svojim dugogodišnjim partnerstvima sa harizmatičnim glumicama, a ovog puta revija je predstavljena kao omaž svakoj od njih.

View this post on Instagram

CHANEL shining bright — models joined Virginie Viard at the closing of the CHANEL Spring-Summer 2021 Ready-to-Wear show at the Grand Palais in Paris. #CHANELSpringSummer #CHANEL #PFW @Le19M #Le19M @MaisonDesrues #Desrues @Maison_Lemarie #MaisonLemarie @MaisonMichel #MaisonMichel @Goossens_Paris #Goossens @RianneVanRompaey @Vittoria @Micarganaraz @BlesnyaMinher @NoraAttal @Madeleine_Fs @DibaaMaty @NikePn @Ola_quetal @SarahDahll @SherryRamsayshi @IvankaSmilenko @Aivita.Muze @Mathilde_Henning @CamHrl @NnguyenJade @CrisHerrmann @St.einberg @MariaMiguel.a @OthiliaSimon @IrisDelcourt @LunaBijl @Jilla.Tequila @_LilyStewart_ @CosimaFritz @Maike.Inga @SculyMejia @GiselleNorman1 @Imnotgrace @DeirdreFirinne @LoliBahiaa @PatrycjajPiekarska @LexiBoling @BarboraPodzimkova @AlberteMortensen_ @JuliaMerkelbach @BeritHeitmann @MoiraBerntz @LaurenjdG @HaleyNichols__ @BrittvdHerik_ @Clea_brt @Chaikra @LouisedeChevigny @EugeniaDubinova @NagyEvelinn @MikaSchndr @KarlijnKusters @EvieHarris02 @MarlijnHoek @AmandaSanchez @AlexxandraMicu @KimSchell @Leelou_Laridan @Maja___Zimnoch @Merlijne_Schorren @Penelope.Ternes @rachellehrs @ValerieScherzinger @Walldamort @HeConghc @KriniHdez @Felicenova @YOlaa @IamLulu_nyc @ShaynaMcneill @MalikaLouback @KdhWillems @RebeccaLongendyke

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

Pre ove legendarne modne revije, u Parizu je otvorena i izložba fotografija pod nazivom “Gabrielle Chanel: Fashion Manifesto”, koja nam prikazuje fotografije glumica u odevnim kombinacijama koje je kreirala Coco Chanel, a koje su nošene i u privatnom životu i u filmskim ostvarenjima. Među čuvenim glumicama koje su nosile Chanel nalaze se Grace Kelly – princeza od Monaka, Delphine Seyrig kao i Jeanne Moreau. Uz njih, dobro nam je poznato da je i najpoznatija lepotica svog doba Marilyn Monroe svojevremeno izjavila kako u krevetu na sebi nosi samo čuveni “Chanel No5” miris. Coco je bila osoba koja je glumici Hanne Karin Bayer rekla da bi trebalo da promeni scensko ime – pa smo tako dobili neverovatnu Annu Karinu, a takođe je i obukla mladu Romy Schneider za ulogu u filmu Boccaccio 70. Pariski šik koji je Coco postavila kao imperativ dizajna, uz sliku devojke koja je istovremeno i ženstvena i divlja, postao je zaštitni znak kuće Chanel – koji je i dan danas prepoznatljiv na svakoj devojci koja ima energičnost dovoljnu da ga iznese.

Comments