Miu Miu & New Balance patike su napokon lansirane, a revolucionarna verzija dobro poznatog New Balance 530 modela je odstupila od svoje primarne ciljne grupe – starije populacije.

Razigrana, mladalačka i priuštivija verzija modne kuće Prada, poznatija i kao “Pradina sestra”, napokon se odvažila na kolaboraciju sa New Balance 530, dostižući pravu dorkish estetiku kojoj oba brenda, u određenoj meri, teže.

Miu Miu revija za proleće/leto za 2024. godinu predstavila je svetu Miu Miu x New Balance patike koje savršeno dočaravaju luksuzni šarm ovog brenda sa blagim “štreberskim” prizvukom.

Predstavljene na Nedelji mode u Parizu – Miu Miu & New Balance patike

Kako izgleda novi model?

Svet je imao priliku da ih na modnoj pisti premijerno ugleda 3. oktobra, a patike izgledaju samo delimično masivno – zadržavajući gornji deo sličan New Balance modelu 991. Đon je ravan, dajući najnovijem modelu nešto niži profil u poređenju s njegovim masivnijim prethodnicima.

Miu Miu x New Balance 530 patike su napravljene od iznošene smeđe kože i bež kože antilope, a ukrašene su dvostrukim pertlama i označene Miu Miu logotipom na jeziku.

Grube završnice na Miu Miu x New Balance 530 modelu prate izgled iznošenih NB 574 patika koje je Miu Miu prethodno predstavio, a starinski izgled New Balance brenda savršeno se uklapa u pomalo strog i šik izgled Pradinog sestrinskog brenda.

Kolekcija je namenjena za oba pola, a modeli na pisti su nosili naočare sa okruglim okvirima, ivičaste sakoe i košulje sa kragnama u kombinaciji sa mini-suknjama i šortsem za plažu sa spuštenim strukom.

Kombinacija knjiške skromnosti i “preteranih” detalja, kao što su dvostruke pertle i ogrebotine, već su naišle na brojne pozitivne reakcije na TikToku. Gornji deo od kože dodaje dašak raskoši bez narušavanja inherentnog starinskog šarma, stvarajući neprikosnoveni modni statement.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

Miuccia Prada, kreativna direktorka Miu Miu brenda, izgleda posebno privrženo vintage patikama za trčanje, imajući u vidu da se bavila relativno klasičnim modelima tokom dosadašnje tri saradnje sa New Balanceom.

Istovremeno, dizajn novog modela izgleda sveže u poređenju sa prethodnim zajedničkim kolaboracijama, a dobro poznata silueta obnovljena je dodatkom “tihom luksuza” i suptilnog Y2K prizvuka.

Očekuje se da će ove patike koštati nekoliko stotina dolara više od običnog 530 modela (trenutno dostupnog po ceni od 99 dolara na veb-stranici New Balancea) i da će biti puštene u prodaju početkom 2024. godine.

Pročitajte i ovo: WNB Latest: Chanel i Miu Miu zatvorili Nedelju mode u Parizu u velikom stilu

Naslovna fotografija: instagram.com/eyesmag

Milica Nešić

Comments