Nakon dve godine pauze, CELINE ponovo ulazi u svet parfema sa novim mirisom pod nazivom Zouzou, čije je lansiranje najavljeno za 20. jun. Miris dolazi kao deo linije Haute Parfumerie, koja je već stekla kultni status među ljubiteljima parfema širom sveta. Inspirisan epohom šezdesetih i ikonama pop kulture tog doba, Zouzou predstavlja omaž nekim od najupečatljivijih ličnosti francuske kulture i umetnosti.

Novi CELINE parfem – šta smo saznali

Ime parfema predstavlja francuski izraz nežnosti, koji se može prevesti kao “bebo” ili “dušo”. Kreativni direktor brenda CELINE, Hedi Slimane, koji se, prema spekulacijama, možda priprema da napusti ovu modnu kuću, izabrao je ovo ime kao simbol za Jean Seberg, jednu od muza režisera Jean-Luca Godarda, Nico iz grupe The Velvet Underground i Françoise Sagan, čuvenu francusku književnicu i scenaristkinju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A&E Magazine (@aeworld_mag)

Hedi Slimane navodi da “Zouzou miluje portrete ovih heroina i njihovu bezbrižnu lakoću” i dodaje: “Kako se note razvijaju, duh pariske devojke se delikatno pretvara u opojan miris. Što se tiče samih nota, Zouzou prati trendove mirisne industrije koji naginju korišćenju jestivih aroma. U gornjim notama dominira karamela, dok benzoin i tonka zrno dodaju slatkasti miris koji podseća na vanilu. Muskus, pačuli i labdanum (vrsta smole) dodaju dubinu i bogatstvo, osiguravajući da miris ne deluje previše sladunjavo. Za razliku od nekih parfema koji precizno oponašaju mirise pečenih poslastica i drugih dekadentnih deserata, Zouzou je prilično suptilan — zapravo, ja bih ga svrstao pre svega u mirise kože.”

Ova najava novog parfema dolazi u trenutku kad CELINE najavljuje širenje na tržište kozmetike, što predstavlja prvi takav poduhvat za ovu modnu kuću. Brend će započeti lansiranjem kolekcije karmina ove jeseni, a zatim će uslediti maskare, ajlajneri, puderi i lakovi za nokte. Ovaj potez je izazvao veliko interesovanje u svetu mode i lepote, jer se od kuće CELINE očekuje inovativnost i kvalitet koji su je proslavili u svetu visoke mode.

Pročitajte i ovo: Tom Ford parfemi koji treba da se nađu u vašoj kolekciji

Naslovna fotografija: instagram.com/aeworld_mag

Nikola Gudelj

Comments