Off duty style poznatih modela dugo vremena je bio prepoznatljiv po jeansu, različitim kožnim jaknama i čestoj pojavi jednostavnih belih majici, pogotovo u danima modnih nedelja.

Ove sezone, dizajnerske muze su svoju ulogu shvatile malo ozbiljnije i business odelima zamenile su svakodnevnu street style odeću. Oversized sakoi, široke pantalone i “polu odela” poznatih manekenki dala su novu notu i drugačiji šarm klačnom power suit-u.

Fashion fotografi i dalje fotografišu poznate modele u svojim opuštenim dnevnim look-ovima, ali stil diva Karlie Kloss, Gigi Hadid i Jourdan Dunn sada se odražava istančanim senzibilitetom koji je počeo da definiše njihov status u modnoj industriji. Mnoge velike modne firme razvile su nepogrešiv osećaj u odabiru mladih žena koje su i same postale sinonimi određenog brenda.

Ukoliko si u potrazi za savršenim odelom, ali još uvek ne znaš kako da postigneš savršeni power look, potraži inspiraciju u stajlinzima poznatih manekenki. 

Umesto da se osvrnu klasičnom power dressing-u modeli su prigrlili nove forme i inovativni dizajn. Uzmimo za primer pojavljivanje Belle Hadid. Odelo “upravo sa modne piste” imalo je pravi girly vibe zahvaljujući kaišu sa biserima, takođe bisernim dugmićima, kao i atraktivnoj kravati u bordo nijansi. Njena sestra Gigi se nekoliko dana ranije pojavila u neon žutoj rolci usaglašenoj sa bež kariranim odelom i oversized žutim mantilom. Njen izgled pojačao je trenutnu zaluđenost “muškim”, odnosno oversized odelima. Sestre Hadid pokazale su da je business stil sve ono što standardna kancelarijska nošnja nije.

Comments