Britanska rok grupa, oformljena 1996. godine, proslavila se širom sveta svojim hitovima i mnogobrojnim muzičkim nagradama. Mogu da se pohvale nagradom Brit Awards, pet MTV Video Music Awards, sedam Grammy Awards, od 20 nominacija. Takođe su proglašeni četvrtim na listi najboljih umetnika 2000. godine. Popularna grupa Coldplay je objavila svoj novi animirani spot za pesmu “Hurts Like Heaven”. Ta pesma je ujedno i njihov peti po redu singl sa albuma “Mylo Xyloto”, koji je pušten u promet oktobra 2011. godine.

Spot je režirao Mark Ozborn (Mark Osborne) i radnja prati bandu koja diže pobunu i bori se protiv režima “Major Minus”. Ovaj akcioni animirani spot sadrži žive boje i 3D kvalitet, koji ga izdvaja od svih ostalih spotova.

Pored toga, ovo nije samo standardni muzički spot. Takođe služi i kao najava priče sa albuma “Mylo Xyloto”, koja će biti ispričana u celosti tek u strip-serijama od šest delova, koje Coldplay ima nameru da objavi. Fanovi mogu naručiti i rezervisati svoje primerke stripa na zvaničnom sajtu benda. Za distribuciju je zadužen Matt Groening’s Bongo Comics, sa početkom u februaru.

f Novi spot grupe Coldplay

Uigrani i veseli

Kako najavljuje Capitol Records, pesma “Hurts Like Heaven” će biti konačni singl sa petog studijskog albuma benda, zajedno sa hitovima kao što su “Every Teardrop Is a Waterfall” i “Paradise”.

Iako bend broji preko šest miliona prodatih primeraka albuma u svetu, oni ne prestaju sa radom. Uskoro ćemo moći da čujemo njihov potpuno nov album, koji će sadržati snimak sa koncerta i nastupe uživo. Ime albuma je “Live 2012”. Film će biti premijerno prikazan 17. novembra, a CD/DVD će za sve obožavatelje biti dostupan već 20. novembra.

Izvori fotografija: benhoudijk.wix.com, musicfeeds.com.au


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli ni jedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Comments