#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Novi termini na dejting sceni: Breadcrumbing, benching, cushioning… o čemu se ovde radi?

Novi termini na dejting sceni: Breadcrumbing, benching, cushioning… o čemu se ovde radi?

1/3

Prošle godine, najupotrebljivanija reč kada su odnosi u pitanju definitivno je bila ghosting, i najzvaničniji potez svih onih koji ne žele da nastavljaju odnos pa ga jednostavno bez ikakve prethodne najave prekinu.

Iako je taj dejting “trend” bilo prlično teško svariti, uspeli smo u tome (koliko toliko), da ga provalimo, “prihvatimo” (da se razumemo, nikada u potpunosti) i prežalimo, ali su i odnosi u međuvremenu uspeli da se dodatno zakomplikuju i pogoršaju. Tako je breadcrumbing, na primer, postao novo crno veza i nedefinisanih odnosa, i svež način za efikasno zbunjivanje osobe preko puta, jer nekada deluje da se samo o tome i radi. Međutim, zašto je uopšte toliko komplikovano funkcionisati danas i odakle svi ti termini dolaze?

Prema rečima psihologa i eksperata u ovoj oblasti, “kriva” je tehnologija, koja povećava distancu koju imamo jedni prema drugima, budući da ekran između nas, osobu sa kojom komuniciramo neminovno depersonalizuje i omogućava da se bilo koja razmena na toj relaciji doživi kao manje lična. Mnoge interakcije i odnosi nisu značajni, jer je današnji imperativ kvantiteta na uštrb kvaliteta, pa tako kada odnos sam po sebi nije značajan i sam odnos prema odnosu postaje mnogo opušteniji (not in a good way) a pravila sve labavija. Generalni manjak posvećenosti je doprineo tome da su krajnje nepoželjni oblici ponašanja postali opšteprihvaćeni koraci odnosa- pa ako misliš da započeti odnos baš i nema neku perspektivu-ghostuješ, jer je barem upola lakše nego da se objašnjavaš ikako, a još gore uživo, kao što je i mnogo jednostavnije benčovati nekoga i praviti “zimnicu” nego se u nekom trenutku naći bez i jedne otvorene opcije.

Editors choice