Trend veganske kože odavno je u toku i sada je zaista lako naći mnogo brendova koji proizvode kožne proizvode, potpuno neživotinjskog porekla. Ipak, većina ovih proizvođača kao zamenu za životinjsku kožu koristi materijale nastale od neke vrste plastike, ali sada je moguće da će i tome doći kraj. Meksički brend Desserto došao je do revolucionarnog rešenja. Oni imitaciju kože za svoje proizvode prave od – kaktusa.

Koža sačinjena od kaktusa je organska, potpuno prirodna i apsolutno #crueltyfree. Desserto je prvi brend na tržištu sa ovim tipom kože i veoma je moguće da će upravo njihov proizvod napraviti modnu revoluciju na tržištu i da će modna industrija nakon ovoga dostići novi stepen održivosti ka kojem teži.

Adrián López Velarde i Marte Cázarez, osnivači brenda Desserto, svoju jedinstvenu kožu od kaktusa prvi put su predstavili prošle godine na sajmu kožnih proizvoda u Milanu, nakon dve godine intenzivnog rada na istraživanju i razvoju proizvoda. Pored toga što je organska i delimično biorazgradiva, njihova koža je dovoljno mekana, a opet izdržljiva – pa se od nje mogu proizvoditi, ne samo modni aksesoari već i odeća, pa čak i nameštaj.

Comments