Planiranje i organizacija venčanja jeste lep, ali je istovremeno i jako komplikovan i stresan “posao”, naročito ukoliko želiš da sve ispadne savršeno i nezaboravno, a zapravo ni ne znaš tačno šta je to što želiš i šta si zamislila. U takvim situacijama je uvek sigurnije razmotriti trendove za venčanja jer te uvek mogu inspirisati da i sama sprovedeš u delo nešto slično, prilagođeno upravo tvojoj zamisli o venčanju iz snova.

Ukoliko ćeš ove godine izgovoriti “sudbonosno da”, evo koji trendovi se izdvajaju kao vodeći, kako kada je reč o tvom izgledu, tako i kada je reč o izgledu svega onoga što je oko tebe.

Trendovi za mladu i mladoženju

Venčanje Megan Markl i princa Harija je definitivno postavilo određene estetske kriterijume, a to se pre svega odnosi na izgled mlade. Prirodan, no-makeup makeup je i ove godine na prvom mestu kada je reč o šminkanju, a jednostavne, klasične venčanice su popularnije nego ikada. Pa ipak, ukoliko želiš nešto zanimljivije, odluči se za venčanice ukrašene tufnicama ili slojevima karnera, a mnoge mlade će se ove godine odlučiti i za asimetrične modele haljina ili kombinacije crop topa i raskošne suknje. Ove godine je takođe dozvoljeno da zaboraviš na klasične nijanse venčanica i odabereš svoju savršenu haljinu u nekoj manje očekivanoj boji!

Kada je reč o tvom partneru, odličan izbor za mladoženje je trodelno odelo u kojem će sako i prsluk biti u jednoj boji ili čak dezenu, dok će se pantalone razlikovati.

Trendovi za dekoraciju prostora

Naravno da je tvoj izgled na prvom mestu, ali jednako važno je i to kako će izgledati prostor u kojem ćeš se zajedno sa svojim zvanicama provoditi tog posebnog dana. Za početak, ukoliko ti je potreban savršen prostor koji će moći da odgovori na sve tvoje ideje i zahteve, to može da bude Belexpocentar hala u kojoj se godišnje organizuje toliko ceremonija! Belexpocentar tim za organizaciju venčanja je tu da ostvari baš sve što tvoj dragi i ti zamislite jer im je cilj da svi doživite nezaboravne trenutke! Uostalom, kada je dosta poznatih ličnosti iz javnog života moglo da organizuje venčanje u ovom prostoru – zašto ne bi mogla i ti?!

belexpocentar 4 e1555926599894 Planiraš venčanje na leto? Evo koje trendove bi trebalo da čekiraš!

U Belexpocentar hali možeš da organizuješ svoje venčanje iz snova!

Kada je reč o dekoraciji samog prostora, na raspolaganju ti je nekoliko ideja. Za početak, u 2019. godini će biti izuzetno popularno da stolovi budu okrugli, umesto klasičnih pravougaonih, što svakako stvara znatno prisniju atmosferu među zvanicama. Kada je reč o dekoraciji, u fokusu će ove godine biti elegantni detalji poput svećnjaka, kristalnih lustera i kristala generalno, a na ovaj način ćeš prostoru obezbediti dodatni raskošni i blistavi sjaj. Uvek je očekivano, ali i preporučljivo da upotrebiš i balone – ovaj trend sasvim sigurno nigde neće “otići” još neko vreme zato slobodno iskoristi najbolje od njega! Cvetni aranžmani su takođe prisutni i ove godine, s tim što uz klasične bukete i ikebane možeš da uključiš i druge varijante biljaka i zelenila jer je poenta da celokupan vajb bude kao da si svoje dvorište unela unutra! Ne brini, ništa od ovoga nije previše zahtevno za Belexpocentar tim!

belexpocentar 10 e1555926778768 Planiraš venčanje na leto? Evo koje trendove bi trebalo da čekiraš!

Okrugli stolovi su in…

belexpocentar 5 e1555926723536 Planiraš venčanje na leto? Evo koje trendove bi trebalo da čekiraš!

… baš kao i zanimljivi lusteri!

Direktna veza sa hotelom Holiday Inn Beograd i fleksibilnost prostora su glavni benefiti i prednosti pri organizaciji svečanosti u Belexpocentar hali koja se čak može lako podeliti i na manje prostore sa jednostavnim barijerama i samim tim organizovati događaj u više segmenata. Na raspolaganju ti je i garažni i otvoren parking prostor što će ti znatno olakšati celokupnu organizaciju, naročito kada je reč o dolasku svih zvanica. Ono što Belexpocentar halu izdvaja od drugih, sličnih prostora za organizaciju venčanja jeste postojanje različitih svadbenih paketa zahvaljujući kojima ćeš sigurno pronaći baš ono što ti u potpunosti odgovara.

belexpocentar 2 e1555926959270 Planiraš venčanje na leto? Evo koje trendove bi trebalo da čekiraš!

Svećnjaci će stvoriti posebnu, raskošnu atmosferu u prostoru…

belexpocentar 9 e1555927012996 Planiraš venčanje na leto? Evo koje trendove bi trebalo da čekiraš!

Cveća nikad dosta!

belexpocentar 6 e1555926866337 Planiraš venčanje na leto? Evo koje trendove bi trebalo da čekiraš!

Zamisli ceremoniju venčanja iz više segmenata, a Belexpocentar tim će brižljivo proučiti sve tvoje želje i zamisli do najsitnijih detalja!

Trendovi za organizaciju venčanja

Baš kao i minimalizam, još jedan neprolazni #wedding trend je svakako klasično, tradicionalno venčanje. Zato, ne moraš da se odričeš zanimljivih običaja jer je njihovo sprovođenje i više nego u redu, ako gledamo sa trending tačke gledišta. Mladencima koji vole da eksperimentišu će verovatno biti zanimljiva ideja da mogu da sprovedu i tematsko venčanje iako to gostima može da predstavlja sitan problem, naročito ukoliko se odlučiš za neku neobičnu temu poput venčanja u “Game of Thrones” stilu!

Organizatori venčanja preporučuju da odabereš neobične pozivnice koje mogu da budu ilustrovane na zanimljv ili šaljiv način, a u poslednje vreme se preporučuje i to da se za sve zvanice pripremi i “welcome bag” odnosno poklončić koji će moći da ponesu kući kao uspomenu. To ne mora da bude ništa veliko – magnet ili sličan ukras, neki slatkiš i slično.

Trendovi za hranu i piće

Šta god ti mislila o tome, većina gostiju će najpre zapamtiti kakva je muzika bila na venčanju (organizatori venčanja preporučuju da angažuješ i bend i DJ-a koji će se pobrinuti da svi budu zadovoljni kada su u pitanju muzički žanrovi), ali i kakva je bila hrana! Ukoliko želiš nešto modernije i drugačije, odluči se za švedski sto na kojem će se naći od svega pomalo i za svakoga ponešto, a jako je važno da hrana bude zanimljivo i čak umetnički aranžirana. Osim slanih specijaliteta, neka se na stolu nađu i razni kolačići, pa čak i voće. Kada je reč o piću, ove godine će biti popularne razne varijante koktela u kojima će, verujemo, svi uživati! I same torte treba da izgledaju statement i da podsećaju na pravo malo remek-delo – znamo da će ti biti žao da je isečeš, ali ćeš zato imati nezaboravne fotografije! Svakako, ukoliko venčanje organizuješ u Belexpocentar hali sa njihovim timom za organizaciju venčanja se možeš dogovoriti oko svih ovih slasnih detalja – na raspolaganju ti je bogata ponuda jelovnika koje je osmislio šef kuhinje, a koji se pritom mogu i prilagoditi tvom ukusu!

belexpocentar venčanje 2 Planiraš venčanje na leto? Evo koje trendove bi trebalo da čekiraš!

Atraktivnim, ali ukusnom poslasticama će se svi obradovati!

belexpocentar 3 e1555927066975 Planiraš venčanje na leto? Evo koje trendove bi trebalo da čekiraš!

Bogati cvetni aranžmani će se savršeno uklopiti uz pažljivo aranžirane specijalitete!

Good to know: Belexpocentar je multifunkcionalni prostor u kojem se osim venčanja mogu organizovati i razna druga dešavanja poput kongresa i konferencija, sajmova i koncerata, proslava i gala večera. U samom hotelu Holiday Inn od jeseni nas očekuje novi koncept lobija “Open Lobby” u kojem ćeš moći da radiš, ali i da uživaš u odličnom restoranu!

Naslovna fotografija: instagram.com/tali__photography

Ivana

Comments