Prvi koraci vašeg mališana u “velikom svetu”, njegovi prvi drugari i prvi put kada se nalazi u većoj grupi vršnjaka sa kojima može da se igra i zajedno uči – sve se to dešava u vrtiću. Bez obzira na teškoće u prilagođavanju sa kojima se roditelji često suočavaju, ovakvo okruženje je za klince i klinceze zaista stimulativno, pa nije čudno što se biranju pravog vrtića posvećuje dosta pažnje. Međutim, ne smemo zaboraviti na faktor blizine – kako decu morate ostaviti i pokupiti u određeno vreme, izuzetno olakšavajuću okolnost predstavlja kada je vrtić u neposrednoj okolini kuće.

Stanari Belgrade Waterfront-a sada mogu da se u to jednostavno uvere, jer je sa radom počeo prvi vrtić u okviru novog centra grada – “Futurino”! On je otvoren u nedavno useljenoj stambenoj zgradi BW Vista, a mališani su u ovu “školicu” krenuli već početkom septembra. 

Wannabe vrtic e1571909720754 Novo mesto za prave dečije radosti!

U moderno opremljenom okruženju novog vrtića, svako dete uči u skladu sa sopstvenim interesovanjima, a uvek pomerajući granice svojih mogućnosti. Kako bi dečaci i devojčice bili opušteni i srećni, pažljivo su osmišljene tematske celine namenjene igri i različitim edukativnim aktivnostima, a velika terasa je idealna za igranje na svežem vazduhu kada vremenske prilike to dozvole.

Osim toga, prostor vrtića “Futurino” opremljen je savremeno dizajniranim nameštajem, prilagođenim potrebama dece raznih uzrasta i bogat različitim “Montesori” didaktičkim materijalima. Umirujući pastelni tonovi stvaraju ugodnu atmosferu za igranje i učenje, čineći prostor veselijim, a boravak dece još prijatnijim.

Wannabe vrtic 2 e1571909778438 Novo mesto za prave dečije radosti!

U vrtić će moći da idu kako deca koja žive u Belgrade Waterfront-u tako i njihovi drugari iz okoline, a osim njega, u okviru projekta će u narednom periodu biti otvorene i dve osnovne škole. Od ostalih dečijih “uživancija”, najmlađi već koriste nekoliko jedinstvenih dečijih igrališta duž Sava Promenade, a uskoro će im nove mogućnosti za igru otvoriti i park, veličine čak četiri fudbalska terena!

Comments