Vreme praznika je, ipak, najlepši period godine. Bilo da ukrašavate novogodišnju jelku, svoj dom ili spremate omiljeni kolač, biće vam potrebna savršena pesma kako biste osetili prazničnu euforiju. Svakako da ih ima mnogo, ali kada je u pitanju ,,najlepše doba godine“ mesta ima samo za najveće hitove. Sigurno ćete osetiti čari praznika uz ove tople melodije, velikih muzičkih legendi. Zato, uživajte u našoj muzičkoj listi!

ukrasi Novogodišnja muzička lista: Melodije za praznike

12. ’’All I Want For Christmas Is You” – Mariah Carey

Koliko god nam ovu pesmu ,,vrteli” na omiljenoj radio stanici ili nekom muzičkom TV programu, ne možemo, a da ne priznamo da ima ritam koji će nas razdrmati u ovim hladnim danima. Setite se filma ,,Ustvari ljubav” (eng. “Love, Actually”), pa možda poželite da ga pogledate ponovo.

11. ’’Please Come Home For Christmas” – The Eagles

Grupa ,,Iglsi”, su 1978. godine uradili obradu ove pesme. Originalna verzija nastala je 1960. godine a otpevao je pevač bluz muzike i pijanista Čarls Braun. Uživajte u ovoj verziji, jedne od najvećih rok grupa svih vremena.

10. ’’Jingle Bell Rock” – Bobby Helms

Prava zabavna i praznična pesma. Obrada ove pesme ima mnogo, od Bili Ajdola do Brende Li, ali mi smo izabrali ovu verziju i zato, uživajte uz nju dok recimo, ukrašavate omiljenu tortu ili kolač.

9. ’’Little Drummer Boy/Peace On Earth” – Bing Crosby and David Bowie

Dve ikone! Čudna kombinacija kada su ova dva pevača u pitanju, koja je proizvela pre svega slatku, ali i sentimentalnu kolaboraciju. Ovaj duet iz snova snimljen je 1977. godine. Ako neka pesma treba da razbije tradiciju i prevaziđe generacije, to bi svakako bila ova.

8. ’’Driving Home For Christmas” – Chris Rea

Ovo zaista morate da čujete, jer sigurno će se neki od vas pronaći u ovoj pesmi.
Ako živite odvojeno od svoje porodice, i poželite praznike da provedete sa njima, morate da cenite makar smisao i duh ove pesme. Ona mora da pronadje mesto na vašoj listi, a svakako je zaslužila da se nađe u top 15 pesama na našoj novogodišnjoj muzičkoj listi.

7. ’’Santa Claus is Coming to Town’’- Bruce Springsteen

Praznici ne bi bili praznici, kada nam ovu našu listu pesama ne bi upotpunio neponovljivi Brus Springstin. Možda ste je i previše puta slušali za vreme praznika, ali koga briga, klasik je klasik, i nikada nam ne može dosaditi.

6. ’’The Christmas Song” – Nat King Cole

Nikome do sada nije uspelo da na ovakav način iznese neku novogodišnju pesmu i da mu glas zvuči ovako elegantno. Pečenje kestenja koje se spominje u ovoj pesmi, je od izuzetenog značaja, jer će vam se sigurno javiti želja da ih spremite dok je budete slušali.

5. ’’Santa Baby“ – Eartha Kitt

Pevačica više ,,prede” nego što peva ovaj besmrtan stih ’’ ‘been an awful good girl ”. Ona tako slatko izvodi ovu ,,serenadu“ da su mnoge poznate dame, kao što su Madona, Tejlor Svift i mnoge druge, pokušale da otpevaju na tako poseban način ovu pesmu. Istina, nijednoj do sad nije uspelo tako dobro kao sto je uspelo njoj.

4. ’’Last Christmas“ – Wham!

Posle čak tri decenije, ova pesma uspela je da se održi i postane klasik, posebno kad je u pitanju praznična muzika.

3. ’’White Christmas“ – Bing Crosby, 1954

’’ I’m dreaming of a White Christmas, just like the ones I used to know”, peva Krosbi u jednom delu ove pesme i ovim rečima nam oživljava neke lepe uspomene. Pesmu su izvodili poznati muzičari od Bob Marlija do Bet Midler i od Keni Rodžers do Tejlor Svift, ali jako je bilo teško prevazići legendarnog muzičara, koji je ovu pesmu izveo na poseban i svoj način.

2. ’’Let It Snow!’’ – Dean Martin

Ova pesma je imala toliko obrada, ali je definitivno najpoznatija po verziji koju peva Din Martin. Pesma oživljava romantične trenutke pored vatre, dok sneg napolju pada, a iako je veliki favorit za vreme praznika, evo jedne zanimljive činjenice: ni u jednom delu pesme ne spominju se praznici.

1. “It’s the Most Wonderful Time of the Year” – Andy Williams

Pesma koja vam nikada neće dosaditi, koliko god puta je čuli, je sigurno ova koju izvodi Endi Vilijams. Podsetiće vas na sve čari koje donosi zima i praznici sa njom, a samim tim i osećaj te praznične euforije.

Zaista, praznici i jesu najlepše doba godine! Zato, uživajte u svakom momentu sa vama dragim ljudima, stvarajte lepe uspomene, a muzika je tu da vam svaki vaš trenutak jos više ulepša.

Srećni praznici!

Vanja Đuričić

Comments