1/4

Tamara Ćosić, autorka bloga Bring Out The Sparklevam u našem današnjem make-up tutorijalu otkriva kako da našminkate savršeni novogodišnji lookNaš predlog ove godine je da ne birate proverenu varijantu, već da uradite nešto što je malo drugačije i u svoj makeup look uvrstite malo boja. Stoga današnji makeup look obuhvata zelenu senku na očima i jarko crveni ruž. Važno je još napomenuti i da bi trebalo da, ako imate plave ili zelene oči, izbegavate senku zelene boje i da umesto nje koristite ljubičastu senku. U tom slučaju, crveni ruž zamenite ružem ružičastih nijansi.

Za početak nanesite tečni puder, tako da prekrijete sve tragove umora i postignete ujednačen ten. Puder nanosite najpre na spoljne uglove lica. Veoma je važno da odaberete pravu nijansu, a ako ne možete pronaći adekvatnu nijansu, onda nastojite da vaš tečni puder bude malo svetliji od vašeg tena. Takođe, trudite se da tečni puder ne stavite između samih obrva, jer će se primećivati razlika.

Kada nanesete tečni puder, prelazite na nanošenje senke. S obzirom na to da je reč o prazničnoj varijanti, počnite najpre sa olovkom zelene boje, koja je potpuno kremasta i laka za razmazivanje. Olovku nanosite po celom kapku, do samog pregiba i tik malo iznad njega. Olovkom osenčite ceo donji kapak, do unutrašnjeg dela oka, a potom produžite liniju kapka. Ostavite da senka bude nemarna, jer je sledeći korak njeno razmazivanje.