Osetljiva koža predstavlja sve veći problem u svetu. 264 miliona žena smatra da im je koža osetljiva. Smatra se da se 1 od 2 osobe barem jednom u životu susretne sa osetljivošću svoje kože. Ovim problemom zahvaćene su sve starosne grupe, od beba do starijih osoba. Osetljiva koža zahteva prilagođenu negu. Ukoliko je pravilno ne tretiraju, osobe koje pate od osetljive kože imaju dva puta veću šansu da razviju kožu sklonu alergijama.

Kako bismo održali kožu zdravom, potrebno je očuvati funkciju barijere kože i poštovati ravnotežu mikrobioma kože. U saradnji sa odeljenjem L’oréal Research & Innovation, La Roche-Posay je dokazao da upotrebom dermokozmetičkih proizvoda koji imaju prebiotička svojstva možemo pozitivno uticati na mikrobiom kože.

TolerianeSensitiveCom2 Drvb Novost u La Roche Posay liniji za negu lica TEXTURE TOLERIANE Novost u La Roche Posay liniji za negu lica

Prebiotici su nutrijenti koji stimulišu rast i/ili aktivnost određenih bakterija kako bi pružile osnovne uslove za održanje ravnoteže zdrave i snažne kože. Kada je koža osetljiva, potrebno je ne samo obnoviti barijeru kože, već i očuvati mikrobiom kože. Ova nevidljiva barijera prirodno štiti kožu a prebiotici igraju važnu ulogu u smanjenju osetljivosti kože.

La Roche-Posay predstavlja svoju prvu prebiotičku hidratantnu negu koja smanjuje osetljivost kože!
Laboratorij La Roche-Posay svojom inovacijom predstavlja novu ekspertizu u obnovi osetljive kože u kojoj se kroz razvoj ravnoteže mikrobioma kože postiže otpornija koža koju prati osećaj prijatnosti.

TOLERIANE SENSITIVE je prebiotička hidratantna nega koja smanjuje osetljivost kože a njeni sastojci su:
Niacimanid 2%: UMIRUJUĆE DELOVANJE
Glicerin 7% i Ceramid III: HIDRATACIJA I JAČANJE BARIJERE KOŽE
73,9% La Roche-Posay prirodne termalne vode: UMIRUJUĆE DELOVANJE SA PREBIOTIČKIM SVOJSTVIMA
Formula koja je pogodna i za bebe pokazala je značajnu klinički dokazanu efikasnost na funkciju barijere kože:
Značajna efikasnost umirenja uz statistički značajno smanjenje osećaja peckanja na licu
Statistički značajno smanjenje suvoće, perutanja, zatezanja, bockanja i svraba

TOLERIANE linija proizvoda testirana je na koži sklonoj alergijama, pa je bez parfema i alkohola.
Pravilna rutina nege osetljive kože ne bi bila potpuna bez efikasanog ali i dovoljno nežnog gela za čišćenje. Zato, La Roche-Posay na tržište lansira novi Toleriane negujući gel za pranje kože koji deluje protiv neprijatnog zatezanja kože i suvoće.
Otkrijte novi način za uspostavljanje zdravog izgleda kože!
Prva platforma za osetljivu kožu – #SKINRELIEF!

Online pretraživanja o simptomima osetljive kože se povećavaju iz dana u dan i prelaze rekordne brojke. Kako do sada nije postojao objedinjeni forum koji bi omogućio ljudima sa osetljivom kožom međusobnu razmenu informacija, iskustava i saveta, La Roche-Posay je 2017. uvideo tu potrebu i lansirao web stranicu sa pouzdanim i stručnim informacijama koje su sve dostupne na jednom mestu, #SKINRELIEF platformi!
Osetljiva koža se u današnje vreme ne može razmatrati kao jedno stanje. Kako bi pomogao potrošačima da utvrde svoj tip osetljive kože i da otkriju najprikladnija rešenja i proizvode za negu, La Roche-Posay je razvio jednostavan online alat za njenu dijagnozu. Napokon, svi tipovi osetljive kože, bilo netolerantna, sklona crvenilu ili koža sklona alergijama mogu dobiti stručan savet i preporuku!

 

Comments